Kiekko

Hankkiiko HPK Ville Viitaluomalle korvaajan, urheilujohtaja Mika Toivola?

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola sanoo, että Ville Viitaluoman uran päättyminen ei aiheuta välittömiä toimenpiteitä pelaajamarkkinoilla Viitaluoman korvaamiseksi.
HPK:n Ville Viitaluoman uran päättyminen ei aiheuta urheilujohtaja Mika Toivolassa hätiköintiä. KUVA: Tomi Vesaharju

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola olisi toivonut, että Ville Viitaluoman hieno ura olisi päättynyt ilman, että loukkaantuminen puuttuu peliin.

– Ei tämä positiivinen uutinen tietenkään ole, kun hän joutuu vamman vuoksi päättämään uransa. Kun joku on pelannut niin pitkän uran kuin ”Vili”, toivoisi, että hän saisi itse tehdä päätöksen. Nyt jalkavamma teki päätöksen hänen puolestaan ja se on hyvin ikävää, Toivola toteaa.

Elämän ammattilaisseurassa täytyy kuitenkin jatkua.

Merkitseeko Viitaluoman uran päättyminen sitä, että HPK tulee tarkastelemaan pelaajamarkkinoita korvaajan hankkimisen näkökulmasta?

Toivola ottaa asiaan maltillisen linjan.

– Ei välttämättä, joukkueella menee tällä hetkellä vahvasti. Viitaluoman tilanne on ollut kuitenkin ennustettavissa jonkin aikaa, olemmehan jo pitkällä lokakuussa ja hän ei ollut pystynyt jääharjoittelua aloittamaan.

Minkälaisia pelimerkkejä Viitaluoman loukkaantumisen myötä vapautuu, kun osa Viitaluoman palkasta siirtyy vakuutusyhtiölle?

– Pelimerkkejä vapautuu hiukan, ihan koko kauden palkkaa HPK ei näissä olosuhteissa maksa. En kuitenkaan halua kommentoida enempää tässä vaiheessa, Toivola sanoo.