Kiekko

Herätys Suomi-kiekko – Jukka Jalosen Jokerit antanut valtavan oppitunnin kaikille

Kiekkokiuas-studiossa nostetaan hattua Jokereiden menestykselle KHL-liigassa. Se herättää myös kysymyksen pelillisestä tulevaisuudesta Suomessa, jossa on eletty viime aikoina sekavaa ajanjaksoa puheissa ja teoissa. Yhteinen linja on ollut hakusessa.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kehottaa kääntämään katseita Jokereiden puoleen.

– Jokerit-organisaatio näyttää tällä hetkellä suomalaiselle jääkiekolle eteen. Kysymys minkä esitän nyt Suomi-kiekolle on, että tarvitseeko meidän apinoida Pohjois-Amerikkaa tai Ruotsia?

– Kun Jukka Jalosen pelitavalla kiistatta pärjää KHL:ssä ja kansainvälisillä kentillä, se pakottaa meidät miettimään, että olisiko sittenkin tällä suunnalla Suomi-kiekon tulevaisuus? Valtava peruskivi olisi jo rakennettu pohjalle, Sihvonen alleviivaa.

Sihvosen mielestä Jalonen antanut voimakkaan oppitunnin koko suomalaiselle kiekkoyhteisölle, jos Suomi-kiekko vain viitsii katsoa ja pohtia opetusta.

– Ei tätä peliä voi aina joka kesä laiturinnokassa uudelleen keksiä! Uusia mausteita voi tulla, kuten Jalonen on tehnyt, mutta ei tässä voi kaikkea uusiksi vedellä, kun mieli tekee. Ja kun monesti organisoitua jääkiekkoa arvostellaan, puhutaan epäviihdyttävästä pelistä. Tosin kyllä Jokereiden peleissä näyttää käyvän porukkaa ja hyvin näyttävät Meidän pelin parissa viihtyvän, Sihvonen paaluttaa.