Kiekko

Heta Seikkulan maali riitti voittoon Raumalla

Puolustaja Heta Seikkula teki HPK-kiekkonaisten voittomaalin Raumalla.

HPK jatkaa tuloksekkaita esityksiään jääkiekon naisten Liigassa. Sarjan kärjessä keikkuva Kerho kukisti kauden neljännessä ottelussaan lauantaina Raumalla Lukon numeroin 1–0 (0–0, 1–0, 0–0).

HPK:n ainoa maalin iski puolustaja Heta Seikkula toisessa erässä, jossa joukkue ylsi myös parhaaseen menoonsa. Elina Heikkinen ja Iida Haakana syöttivät voitto-osumaksi jääneen maaliin.

Nollapelin pelannut maalivahti Salla Sivula oli myös voittajien tärkeä pelaaja. Hän sai tilastoihin 27 torjuntaa, mutta avauserän 16 torjunnassa on päävalmentaja Markku Pirttiniemen mukaan laskuvirhe.

– Ihmettelimme sitä pelin jälkeen Sallankin kanssa. Me nimittäin hallitsimme peliä koko ajan, ja toisessa erässä ylsimme vallan mainioon menoon. En tiedä, mitä sitten tapahtui erätauolla, mutta loppu tultiin aika nihkeästi. Hyväähän tässä on tosin nyt se, että pisteitä näyttää tulevan monella tavalla, Pirttiniemi muistutti.

Pirttinimen mukaan HPK:n peli ei ole vielä läheskään kunnossa. Lauantain pelin päätöseränkin tapahtumat kaukalossa keräsivät merkintöjä valmentajan vihkoon.

– Meille iski ihan kauhea paniikki omassa päässä, mutta onneksi se ei näy tuloksessa, Pirttiniemi pohti.

Lukon maalivahdille Johanna Niemelle kertyi 34 torjuntaa. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020