fbpx
Kiekko

HIFK lähetti HPK:n nuoret kesälomalle – "Turha selitellä"

Runkosarjan voittaneen HPK:n nuorten pudotuspelit päättyivät kirvelevään jatkoaikatappioon jo puolivälierissä. HIFK oli ratkaisevassa viidennessä ottelussa parempi lukemin 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 0–1).

Kauden 2017–18 dominoiva runkosarjaesitys ja piste-ennätys eivät riittäneet menestykseen pudotuspeleissä, kun HPK:n nuoret joutuivat toteamaan HIFK:n paremmaksi otteluvoitoin 2–3. Sarjan kolmannen kotitappion jatkoajalla sinetöi HIFK:lle ajassa 64.11 Einari Luhanka.

HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen ei pahan pettymyksen jälkeen selitellyt.

– Kun kolme kotipeliä häviät, on turha sen jälkeen selitellä. Meillä on hyvä joukkue, mutta olihan tämä myös HIFK:lta kova suoritus, mietti Tiilikainen.

Peli parani sarjan edetessä, muttei riittävästi.

– Sarjan ensimmäinen peli meni monilta osin pieleen. Yksilöt käsittelevät tilannetta eri tavalla, ja se meni puristamiseksi. Pystyimme kuitenkin puristamaan itsemme vielä tosissaan sarjaan mukaan, mutta kotipeleissä emme saaneet parasta suoritusta päälle.

 

Avauserän kovimmat tilanteet nähtiin HIFK:n ylivoiman aikana, kun Jere Innala kävi alivoimalla lähellä maalintekoa. Läpiajo kilpistyi kuitenkin maalivahti Niilo Halosen patjoihin, ja kohta oli HIFK:n vuoro käydä lähellä maalintekoa saatuaan pyörityksen HPK:n päähän.

Koko erä oli kaksijakoinen. Alkupuolta hallitsi voimakkaasti karvannut HIFK, joka pakotti HPK:n turhan hätäisiin ratkaisuihin omassa päässä. Siitä seurasi useita kiekonmenetyksiä. Hiljalleen Kerho sai kuitenkin ajatuksen mukaan ja onnistui kontrolloimaan paremmin hyökkäyksiään.

Sama kantoi toiseen erään. Lukuisat HPK:n paikat eivät kuitenkaan tuottaneet maaleja. Lopulta iski HIFK, jonka huippulupaus Niklas Nordgren pamautti ylivoimalla rannelaukauksen sisään. Maaliin syöttöpisteet saivat sarjan hahmoihin kuuluneet Juha Jääskä (0+2) ja Teemu Engberg.

 

Kolmannen erän alku oli dramaattinen. HPK pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan, muttei saanut hierottua kiekkoa parista paikastaan maaliin. Seurasi HIFK:n Janne Hämäläisen puolittainen läpiajo, jossa HPK-pelaaja näytti kaatavan vastustajansa jäähyn arvoisesti.

Pilli ei soinut, mutta soi avustettua kompurointia seuranneesta kamppailutilanteesta vihellettiin Hämäläiselle jäähy ja kahden minuutin ylivoima pitkittyi. Kiekkoa puskettiin kohti maalia, mutta Halonen piti pintansa ja HIFK sai taisteltua alivoiman läpi takaiskuitta.

Ajassa 49.34 runsaslukuinen kotiyleisö sai kuitenkin vihdoin aihetta riemuun, kun Janne Jokinen täräytti Innalan ja Olli Maansaaren syötöistä lähietäisyydeltä tasoituksen. Varsinaisen peliajan lopussa Innala oli erittäin lähellä tehdä voittomaalin. Laukaus lähietäisyydeltä suuntautui kuitenkin karvan verran ohi maalin, joten mentiin pettymykseen päättyneelle jatkoajalle. Siellä paikkoja oli myös HPK:lla.

Tiilikainen toivoi pelaajien oppivan tästäkin kokemuksesta.

– Nyt on mentävä pidemmällä tähtäimellä. Joukkue ja etenkin yksilöt ovat ottaneet kauden aikana isoja steppejä. Ison pettymyksen siemenkin, kun sen käsittelee oikein, niin se tuo taas uusia sankaritekoja. Siihen pitää uskoa. HäSa

Menot

Uusimmat