Kiekko

HIFK törmäsi Aaltoon – HPK:lle toinen voitto helsinkiläisnuorista

Tuomas Aallon upeat torjunnat siivittivät Kerhon nuoret voittoon.
Jere Jokinen karkasi HIFK:n superlupaus Niklas Nordgrenilta ja teki HPK:n kolmannen ja viimeisen maalin.

HPK:n U20-joukkueen talvesta voi odottaa menestyksekästä, jos se on yhtään kiinni joukkueen maalivahtipelistä. Kerhon maalivahti Tuomas Aalto oli nimittäin kentän selvästi paras pelaaja, kun HPK:n ja HIFK:n nuoret ottivat toisistaan mittaa perjantaina Hämeenlinnassa. HPK voitti ottelun lopulta varsin ansaitusti lukemin 3–1 (2–0, 1–1, 0–0).

Läpi ottelun rauhallisesti ja eleettömän varmasti torjunut Aalto esitti tukun huippupelastuksia, jotka masensivat HIFK-pelaajia. Ainoastaan Konsta Hirvonen onnistui ohittamaan Aallon.

– Hyvä peli kokonaisuudessaan, ja tärkeät pisteet tuli himaan, vaatimaton Aalto sanoi.

HPK:n tehomiehenä ottelussa hääri Jaakko Kuusisto, joka iski kotijoukkueen kaksi ensimmäistä maalia ottelun ensimmäisessä erässä. Avausmaalissa Kuusisto esitteli tulista rannelaukaustaan, ja toisen maalin hän pääsi lyömään tyhjään maaliin Olli Maansaaren loistavasta syötöstä. Kotijoukkueen kolmannesta maalista vastasi ottelun toisessa erässä osunut Jere Jokinen.

 

Uneliaasti ottelun aloittanut helsinkiläisjoukkue oli hätää kärsimässä hyvin luistelleen ja järkevästi kiekkoa liikuttaneen isäntäjoukkueen kanssa. Toisessa erässä kentällä nähtiin terävämpi vierasjoukkue, ja HPK:n nuoret joutuivat puolustamaan johtoaan kaksin käsin. Samalla myös Kerhon peli muuttui astetta hermostuneemmaksi, ja HIFK pääsi vaarallisille maalipaikoille kotijoukkueen kiekonmenetysten jälkeen.

Hyvä puolustuspelaaminen ja Aallon huippuotteet olivat kuitenkin HPK:n voiton takeina perjantaina.

– Saatiin puolustettua hyvin. Teimme hyvin töitä, ja olimme todella tiiviitä. Sillä saimme vastustajan pelin tukahdutettua, HPK:n päävalmentaja Juuso Nieminen arvioi peliä.

Pelkkää puolustustaistelua HPK:n peli ei missään nimessä ollut, vaan se pelasi aktiivisesti ympäri kaukaloa.

– Saimme hyviä riistoja hyökkäysalueella, ja myös keskialueella. Myös hyökkäyspelinopeutta oli saatu parannettua tässä viimeisen viikon aikana. Se oli monipuolista lätkää. Olen tyytyväinen esitykseen, Nieminen päätti.

Voitto oli HPK:lle kauden toinen HIFK:sta. Viime lauantaina Kerho kävi ryöstöretkellä Helsingissä (2–5). Neljästä ottelusta HPK:lla on yhdeksän pistettä. Nuorten SM-liigan alkusarjan täydellisesti ovat aloittaneet vain TPS ja Pelicans. HäSa