fbpx
Kiekko

HIFK:n valmentajakeikaus on arvoton näytelmä – Sihvonen: "Ei seuran sisällä ole mitään suurta viisautta tai kulttuuria"

Kiekkokiuas pureutuu kulmahampaineen kiinni HIFK:n valmentajasotkuun.
Jarno Pikkarainen perii päävalmentajatehtävät Ari-Pekka Seliniltä. KUVA: Pekka Rautiainen

 

HIFK:ssa kiehuu jälleen. Helsinkiläisseura tiedotti perjantaina, että päävalmentaja Ari-Pekka Selin saa potkut ja apuvalmentaja Jarno Pikkarainen nousee päävalmentajaksi välittömästi.

HIFK tiedotti jo aiemmin, että Pikkarainen on seuran tuleva päävalmentaja ja että Selin ei jatkaisi seurassa. Tuon päätöksen aikoihin seuran urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi Hämeen Sanomille valmentajakeikauksesta, ettei näe asiassa ongelmaa tällä kaudella.

– Kai se riippuu ihmisestä ja miltä kantilta katsoo asiaa. En näe asiassa ongelmaa, puhumme erilaisissa vesissä keitetystä ammatti-ihmisestä. En ole nähnyt asiassa ristiriitaa. Fokuksemme on ollut, että työympäristö säilyy mahdollisimman hyvänä, Salmelainen totesi Hämeen Sanomien haastattelussa lokakuussa.

Nyt seuraukset on kuitenkin nähty – Selin on saanut kenkää.

– Näkihän sen otsaluullakin, että tietysti tuollainen muutos vaikuttaa. Nyt kun hieman asiat kääntyivät paremmalle tolalle, niin sitä taustaa vasten nämä olivat yllätyspotkut. Selkänahastaan hinnan maksaa nyt Selin, mutta todellisuudessa Salmelainen on nyt muninut. Salmelaisellakin pitäisi olla joku vastuu, mutta hänen yläpuolellaan olevat ihmiset näemmä viis veisaavat mitä tässä seurassa tapahtuu, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen toteaa Kiekkokiuas-studiossa.

 

Salmelainen on julkisuudessa nimennyt arvoikseen avoimuuden ja rehellisyyden, mutta samanaikaisesti julkisuudessa lausunnot ovat olleet melko vaitonaisia. Telian haastattelussa hän ilmoitti esimerkiksi tekevänsä analyysin omista tekemisistään kauden jälkeen.

– Se, mitä Salmelainen sanoo julkisuuteen, on jo itsessään melkoinen farssi. HIFK:ssa on viljelty nyt kymmenkunta vuotta sellaista puhetta, että sisällä teemme sitä tai tätä. Mutta kuten maineikas jalkapallokirjoittaja Simon Kuper on todennut, lopulta joukkuepallopeleissä prosessi on nähtävillä kentällä, Sihvonen sanoo.

– Se todistaa, että puhe siitä, että HIFK:ssa olisi jotain suurta viisautta tai kulttuuria, on pelkkä kupla. Kun kaikki suhteutetaan HIFK:n resursseihin, Liigaan ja suomalaiseen jääkiekkoon, tämä on arvoton näytelmä. Ei sieltä kannata median mennä enää mitään kyselemään, kun ei siellä näytä totuuden siementä tulevan valotetuksi.

Menot