Kiekko

HIFK:n viime vuosien painajaiseen yllättävä käänne – "Rautakorven Tappara heikentynyt, Selinin HIFK kehittynyt"

Kiekkokiuas pureutuu viime viikon tapahtumiin, jossa HIFK yllätti kauden ennakkoon suurimman mestarisuosikin Tapparan voittamalla kirvesrinnat peräkanaa kahteen otteeseen.

Jos miettii HIFK:n viimeisten keväiden historiaa, päättyi helsinkiläisten kausi kolme edellistä kevättä putkeen Tapparan käsittelyssä. Näiden kolmen kevään aikana päävalmentajana HIFK:lla toimi Antti Törmänen ja Tapparalla Jussi Tapola.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mukaan HIFK:n tuplavoitot Tapparasta eivät ole sattumaa. Ne kertovat muuttuneista voimasuhteista.

– Iso kuva on siinä, että HIFK:n tekeminen uuden luotsin Ari-Pekka Selinin aikana on Törmästä parempaa. Tapparan puolella Jukka Rautakorven aikana toiminta on heikentynyt verrattuna Tapolan aikaan. Nämä ottelut kielivät siitä, että näin on todella tapahtunut, Sihvonen sanoo.

– HIFK on hyvin valmennettuna nostanut joukkueensa tasoa – ja Tappara on Rautakorven alaisuudessa päästänyt IFK:n rinnalle.

Sihvonen aistii ja kiittelee, että Selinin HIFK on löytämässä monien pelitapaseikkailujen jälkeen seuralle modernia peli-identiteettiä. Sen sijaan Sihvosen mielestä Rautakorven Tappara oireilee.

Mutta miten? Se selviää Kiekkokiuas-studion viipaloinnista.

 
 

Päivän lehti

7.4.2020