fbpx
Kiekko

HPK antoi Ritariareenan oktoberfesteillä KalPalle isän kädestä – "Toivottavasti jatkuu samalla tavalla"

Kerho huipensi Teemu Turusen johdolla kahden voiton viikonloppunsa pyyhkimällä KalPalla lattiaa Ritariareenassa.
Murskavoitto ja 2+1 -tehot olivat syypää Teemu Turusen hymyyn KalPa-voitossa.

Löytynyt maalinteon tehokkuus, kauden parhaalla tavalla toiminut prässipeli, vahva alivoima ja Emil Larmin torjunnat olivat HPK:n voiton – ja oranssipaitaisten tähänastisen kauden parhaan ottelun – avaimet lauantai-iltana Ritariareenassa.

KalPaa vastaan HPK aloitti ottelun erityisen vahvasti.

Kerho sytytti punalampun ensimmäistä kertaa jo ajassa 3.13, kun Niklas Friman viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa. Vain hieman reilu puolitoista minuuttia myöhemmin KalPan maalivahti Denis Godlan takana maaliverkot pullottivat jo toista kertaa. Tällä kertaa asialla oli Robert Leino, joka siirsi Jesper Lindgrenin tarjoilusta kiekon maaliin.

– Aika hiljaiseksi vetää. Emme olleet henkisesti valmiita, läsnä, emmekä kamppailleet. Hävisimme varmaan yhdeksän kymmenestä kaksinkamppailusta ja seisovin jaloin on aika vaikeaa tehdä kiekollista peliä, KalPan luotsi Sami Kapanen huokasi.

– Puhuimme ensimmäisen kympin tärkeydestä ja osoitimme valitettavasti tänään miten tärkeää se oli.

 

Toisessa erässä HPK:n maalitehtailu jatkui. Jo erän alkupuolella Kerho ei antanut armoa, vaan painoi alle minuuttiin kaksi kertaa kiekon ohi Godlan. Ensin Teemu Turunen avasi kauden ja lauantai-illan maalitilinsä ja hetkeä myöhemmin Philippe Cornet osui ylivoimalla siirtäen Kerhon jo lopullisen tuntuiselle neljän maalin karkumatkalle.

Lisää seurasi jälleen Turuselta, joka korjasi Godlan sylkäisemän irtopalan ja siirsi maalinedustalta tilanteeksi jo 5-0.

KalPa sai erän loppupuolella Toni Hyvärisen osumalla vain pientä kosmeettista lohtua.

– Lähdimme erien alkuihin hyvin. Viime peleissä on ollut vähän vaikeaa, mutta saimme nyt hyvän lähdön, 2+1 -tehoiltaa viettänyt Turunen kommentoi.

Turunen on ennen KalPa-iltaa osunut maalipuiden väliin tähän mennessä voittolaukauskilpailuissa, tosin kunnioitettavasti kolmesti. Nämä suoritukset ovat tuoneet kolme lisäpistettä Kerholle sarjataulukkoon.

Mutta nyt oli aika avata maalitili kahdella osumalla myös varsinaisella peliajalla.

– On käyty paljon veskareiden ja veskarivalmentajan kanssa läpi, mihin suuntaan kannattaa potkaista. Hyvä, että nyt meni sisään, toivottavasti jatkuu samalla tavalla, Turunen iloitsi.

 

Ritariareenan oktoberfest-teemaisessa illassa HPK antoi useista poissaoloista kärsivälle siipirikkoiselle KalPalle hyvin vähän maalintekopaikkoja ja niistä vaarallisimmat HPK-maalissa Larmi hoiti eleettömällä varmuudella.

Lauantaina nähtiin yksi passiivisimmista ja heikoiten paineen alla suorittavista KalPa-miehistöistä pitkiin aikoihin Rinkelinmäellä – tätä HPK ei säälinyt, vaan antoi isän kädestä.

Kolmannessa erässä lisäosumia ei nähty, vaan HPK suojeli voittonsa tyylikkäästi.

– Meillä on ollut tehottomuuden kanssa vähän vaikeuksia, mutta tänään olimme kiistatta tehokkaita. Näin se menee jääkiekossa. Joskus koittaa hetki, kun mekin olemme tehokkaita. Oli hieno kiekkoilta, monipuolisia maaleja ja pieniä poikapaineja, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

HPK nousi voitokkaan viikonloppunsa turvin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle yhdeksänneksi.

Kerho kohtaa kauden seuraavassa ottelussaan Sportin Ritariareenassa keskiviikkona. HäSa

Sihvonen: Kauden paras esitys

HPK pelasi KalPaa vastaan tasapainoisemmin kuin ainoassakaan ottelussa kauden tähän mennessä. Prässit eivät myöhästelleet, kuten aiemmissa matseissa.

Prässiä oli tarkennettu tai se vain tarkentui niin, ettei paineistamaan luistellut kolmen pölhökustaan rintama, vaan prässi pelattiin dougsheddenläisittäin: Two Dogs and a Fox. Kolmas hyökkääjä jäi viisaan kettumaisesti vaanimaan, varmistamaan ja mahdollistamaan puolustajien vastaan ajot.

On todettava, ettei Kerhon keskinkertainen sesongin alku ole johtunut pelkästään päävalmentaja Antti Pennasen yltiöpäisestä pelitaktiikasta. Pelaajapakka on, mikä on. Se on heikoin Pennasen aikakaudella. Etenkin puolustajat ovat kovin sekalainen seurakunta. Ulkomaalainen ”vahvistus”, slovakialainen Jan Brejcak on ollut alkukaudella kehno. Kovin paljoa parempi ei ole ruotsalainen Jesper Lindgren. Ja fanien suosikkipelaaja Miro Karjalaisen suoritus ei meinaa millään riittää.

Tosin KalPaa vastaan kolmikko pärjäsi sen takia riittävän hyvin, että he saivat tukea tiivistyneestä viisikkopelistä.

Menot