Kiekko

HPK jatkosopimukseen playoff-maalirohmu Janne Tavin kanssa – Jaakko Kuusiston sopimus purettu

HPK julkaisi pelaajauutisia.
Arkistokuva: Pekka Rautiainen

HPK on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen 29-vuotiaan laitahyökkääjän Janne Tavin kanssa. Tavi siirtyi HPK-paitaan helmikuun siirtotakarajalla Jukureista ja nousi pudotuspelien edetessä merkittäväksi palaseksi HPK:n nousussa mestaruuteen.

Tavi iski HPK:lle kuusi maalia pudotuspeleissä ja oli hämeenlinnalaisten paras maalintekijä. Pudotuspeleissä vain Kärppien Ville Leskinen iski kaikista pelaajista Tavia enemmän maaleja.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola näkeekin, että Tavilla on merkittävä rooli Kerhossa myös ensi kaudella, joka on HPK:n 90-vuotisjuhlakausi.

– Janne on erittäin monipuolinen pelaaja, jota joukkue ensi kaudelle tarvitsee. Pelillisesti pystyy pelaamaan monipuolisesti kentässä kuin kentässä tarvittavaa roolia. Keskustelut aloitettiin jo toukokuussa ja on hienoa, että pääsimme maaliin ja Janne liittyy joukkueeseen heti elokuun alusta, Toivola sanoo HPK:n tiedotteessa.

 

HPK ilmoitti samalla purkaneensa Jaakko Kuusiston pelaajasopimuksen. Kuusisto, 21, pelasi runkosarjassa vain yhdeksän ottelua, joissa syntyi yksi maali.

– Purimme sopimuksemme yhteisymmärryksessä. Suunnitelmassamme ei ollut pelillistä roolia Jaakolle, joten on hänen pelillisen kehityksensä kannalta parempi, että hän siirtyy peliajan perässä muuhun seuraan, Toivola sanoi.

HPK pelaa ensimmäiset harjoitusottelunsa elokuun toisella viikolla.

 

Lue lisää: HPK:n urheilujohtaja mahdollisista lisävahvistuksista: “Jäädytämme tilannetta”