Kiekko

HPK-kasvatti Karevaara löi luistimet naulaan – "On pieni ihme, että pystyin tekemään uran jääkiekossa"

182 Liiga-ottelua HPK-paidassa pelannut Joona Karevaara lopetti jääkiekkoilun 31-vuotiaana. Uusi ura on jo löytynyt.
Joona Karevaara pelasi pitkän pätkän urastaan HPK-paidassa.

Hämeenlinnalaiselle kiekkoyleisölle tuttu Joona Karevaara, 31, ilmoitti sunnuntaina Facebookissa päättäneensä jääkiekkoilijan uransa.

Saksassa DEL2-liigaa viimeiset kaksi kautta pelannut HPK-kasvatti huomasi kesäharjoittelun lomassa, että liekki ei enää lepattanut rinnassa entiseen tapaan.

– Viime kauden jälkeen oli tunne, että tässä pelataan ja jatketaan uraa vielä, kunhan rauhoitutaan hetkeksi ja aletaan katsoa uutta paikkaa, Karevaara sanoo.

Pakottavaa tarvetta jäälle ei kuitenkaan tullut, vaikka pöydällä oli rahakas tarjous ulkomailta.

Karevaara ymmärsi keskusteltuaan entisten pelikavereidensa kanssa, mitä se merkitsi.

– Moni heistä sanoi, että sen tietää, kun pitää lopettaa. Se aika tuli omalle kohdalleni nyt.

 

Karevaara on hämeenlinnalaisen kiekkokoulun kasvattama. Hän pelasi urallaan 182 liigaottelua HPK:n paidassa.

Kun päätös lopettamisesta on tehty, Karevaaralla on ollut aikaa miettiä uran parasta antia. Muistelua kiihdyttivät myös lämmittävät, lukuisat vanhoilta pelikavereilta tulleet kiitokset yhteisistä vuosista.

Yksi hienoimmista muistoista on tulikaste SM-liigassa HPK-paidassa.

– On tässä mennyt iltoja mietiskellessä vuosia siellä ja täällä. Saksassa pelaaminen oli hieno kokemus elämässä, mutta yksi ikimuistoisimpia oli debyytti HPK:ssa. Yksi hieno saavutus oli Mestiksen mestaruus KooKoossa, jonka ansiosta he pääsivät anomaan liigapaikkaa, Karevaara kertaa.

 

Perheenisänä Karevaara tulee pysymään urheilukenttien laidalla jatkossakin, siitä pitää huolen viikonloppuna viisi vuotta täyttävä poika, joka on aloittanut luistelemisen.

– Jalkapallo on hänelle vielä ykkösjuttu, mutta katsotaan viekö lätkä mennessään. Valmentaminen ei ole poissuljettua, se on jotenkin aina kiinnostanut minua. Olenkin ollut jo naperofutista vetämässä pojan harjoituksissa, Karevaara kertoo.

Itsekin vanhempana Karevaara kertoo myös jääneensä ikuiseen kiitollisuudenvelkaan omalle äidilleen, joka oli uran suurin tuki ennen kuin Karevaaralla oli oma perhe.

– Olen tajunnut, että on oikeastaan pieni ihme, että pystyin tekemään uran jääkiekossa. Se on kallis harrastus, mutta yksinhuoltajaperheessä äiti antoi vähistä varoistaan mahdollisuuden uralleni. Sitä ei voi mitenkään korvata koskaan. Iso kiitos kuuluu myös vaimolle ja perheelle, jotka ovat matkustaneet jääkiekon ehdoilla. Se on ollut korvaamatonta ja voin vain olla ikuisesti kiitollinen, Karevaara sanoo.

 

Hämeenlinnassa asuva Karevaara on huomannut, että elämä jatkuu myös kiekkouran jälkeen.

Uusi ammattikin on löytynyt Suomen Autokauppa oy:sta, joka tulee avaamaan uuden autoliikkeen Ideaparkiin lokakuussa. Uuden liikkeen pystyyn laittaminen on tuonut uutta virikettä.

Lopettamispäätöstä hän ei ole katunut, uudet haasteet ovat vieneet mukanaan.

– Kun työt ovat alkaneet, olen lähtenyt ihan täysillä mukaan. Jääkiekko ei ole ollut enää juurikaan mielessä. Tietysti aina jää kaipaamaan hyviä pelikavereita ja sitä fiilistä mikä löytyy vain pukukopista. HäSa

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic