Kiekko

HPK löylytti KHL-joukkuetta Valkeakoskella harjoituskauden aluksi

HPK:n liigajoukkueen harjoituskausi sai perjantaina mahtialun, kun hämeenlinnalaiset kurittivat Valkeakoskella jo viime harjoituskaudelta tuttua KHL-joukkue Sibir Novosibirskiä 5–1.

HPK oli ottelussa niskan päällä, mitä edesauttoi maalivahti Emil Larmin huippuottelu. Robert Leino teki voittajille kaksi maalia. Jere Innala, Roope Laavainen ja Teemu Turunen iskivät muut osumat. Kaikki ottelun maalit menivät suomalaisille Jukka Peltolan tehtyä Sibirin ainoan.

Päävalmentaja Antti Pennanen löysi onnistujia laajalta rintamalta.

– Leinon ketju oli hyvä kokonaisuudessaan, Turunen pelasi hyvän ottelun ja Laatikainen ja Nikkilä olivat hyviä hyökkäyssuuntaan, Pennanen luetteli.

Pennasen mielestä vastustaja oli todella kova, joskin ehkä raskaan leiriviikon rasittama. Sibir kohtasi vain kaksi päivää aiemmin Jokerit.

– Ensimmäisen erän hallitsimme, mutta toinen oli tasaisempi ja siihen tuli meille huonompi hetki. Vastassa oli hyvä joukkue, ja tällaisen tuloksen jälkeen on hyvä lähteä kehittämään maanantaina, Kerho-luotsi pohti.

– Toivoimme, että viimeksi läpikäymämme puolustuspelin asiat näkyisivät, mutta pelin alkaessa lyötiin tietysti kaasu pohjaan. Halusimme olla rohkeita kiekon kanssa.

HPK:n kentälliset ensimmäisessä harjoitusottelussa olivat: 1. Teemu Turunen–Otto Paajanen–Markus Nenonen, Arto Laatikainen–Petteri Nikkilä; 2. Jere Innala–Robert Leino–Philippe Cornet, Niclas Almari–Roope Laavainen; 3. Miro Ruokonen–Harri Kainulainen–Oskari Lehtinen, Markus Niemeläinen–Otto Latvala; 4. Valtteri Puustinen–Erkka Seppälä–Filip Krivosik, Jaakko Kuusisto.

Ville Viitaluoma ja Janne Lahti toipuvat vielä loukkaantumisistaan kohti pelikuntoa. Ensi viikolla HPK saa mukaansa uusimman vahvistuksensa Filip Riskan.

HPK:n seuraava harjoitusottelu on keskiviikkona Jyväskylässä JYPin vieraana. HäSa