fbpx
Kiekko

HPK nousi jatkoajalla voittoon uskomattoman nousun jälkeen – Ratkaisun liruttanut Tuulola: "Tämä oli melkoista vuoristorataa"

22 ottelun maalittoman putkensa hännän saksinut Eetu Tuulola nousi HPK:n sankariksi jatkoajalla.
Kuva: Matias Honkamaa

HPK:n ja KalPan ottelussa verenpaineet kävivät monen pumpun päälle, kun joukkueet tarjosivat ottelua seuranneelle yleisölle todellisen jännitysnäytelmän.

HPK pääsi päätöserään 3–2 -vierasjohdossa, mutta KalPan Alexandre Texierin (1+2) ja Jaakko Rissasen (3+1) kahdella maalilla tilanne kääntyi päälaelleen ja kotijoukkue johti ottelua ajassa 56.26 lähes turvallisen tuntuisesti 5–3.

HPK:n takaa-ajo näytti lähes mahdottomalta, sillä HPK:n hyökkääjä Philippe Cornet oli huitaissut suihkukomennuksen arvoisesti Eetu Luostarista. KalPan Otto Leskinen komennettiin kuitenkin ajassa 57.08 jäähylle ja HPK lähti hakemaan ilman maalivahtia kavennusta tasavajaalla, joka näkikin päivänvalon lopulta Jere Innalan lavasta.

Vain 41 sekuntia ennen loppua Petteri Nikkilä tasoitti ottelun vajaamiehisenä HPK:n pelatessa jälleen ilman maalivahtia.

 

Jatkoajalla – jo ottelun ensimmäisen maalin tehnyt ja samalla 22 ottelun mittaisen henkilökohtaisen maalittoman putkensa poikkaissut – Eetu Tuulola nousi HPK:n sankariksi ja lirutti kiekon KalPan maaliviivan yli.

Osumaa tarkistettiin pitkään ja hartaasti videolta, mutta lopulta osuma hyväksyttiin.

– Tämä oli melkoista vuoristorataa. Molemmilla oli omat hetkensä, mutta näytimme luonnetta ja kampesimme tasoihin. Se osoittaa hienon piirteen joukkueestamme, Tuulola sanoitti.

HPK:sta Tuulolan lisäksi kaksi osumaa viimeisteli Jere Innala. Tuulolan, Innalan (2+1) ja Nikkilän (1+2) lisäksi maalinteossa onnistui myös Niclas Lucenius (1+1).

HPK:n maalissa Rasmus Reijolalla ei ollut elämänsä paras ilta, mutta niin tai näin, Reijolalla on kolme voittoa pelaamistaan kolmesta ottelusta.

 

Katso tästä Tuulolan jatkoaikamaali:

 

Tuulola sanoo nähneensä jatkoajalla saman tien, että kiekko oli ylittänyt maaliviivan vaikka tuomari levittikin aluksi käsiään.

– Ajoin maalille ja huitaisin sinne päin. Minulla oli hyvä kuvakulma siinä, että kiekko oli mennyt tarpeeksi viivan yli. Yritin huutaa heti tuomareille, että viheltäkää. Mutta hyvä näin, saimme tärkeät kaksi pistettä, Tuulola sanoi.

Tuulolalle kaksi maalia olivat tärkeitä kahdella tasolla – paitsi joukkueelle, myös hänelle itselleen. 22 ottelun mittainen maaliton putki oli rassannut 20-vuotiasta laitahyökkääjää.

Viimeksi Tuulola oli onnistunut maalinteossa 2. marraskuuta Kärppiä vastaan.

– Kiva oli tehdä maaleja, mutta vielä kivempaa oli, että voitimme, Tuulola totesi.

– Kyllä se (maaliton jakso) painoi takaraivossa, mutta sen ei saisi antaa vaikuttaa, vaikka hauskaa ei välillä ollutkaan.

 

Tuulola uskoo, että KalPasta kynsin ja hampain raavittu voitto on omiaan joukkueen ryhmädynamiikalle.

– Aivan varmasti tämä hitsaa joukkuetta yhteen. Tällä joukkueella on sisua, kun pelaamme toisillemme.

Voitosta huolimatta HPK menetti yhden sijan sarjataulukossa viidenneksi nousseen Lukon voittaessa varsinaisella peliajalla Ilveksen. HPK:n seuraava koitos onkin juuri Lukkoa vastaan Raumalla ensi keskiviikkona. HäSa

Menot