Kiekko

HPK päätti harjoituskauden toiseen voittoon Jukureista – päävalmentaja Pennanen luottaa puolustukseen sarja-avauksen lähestyessä

Janne Lahti palasi Pallokerhon vahvuuteen Mikkelissä.
HPK voitti Jukurit viime viikolla Hämeenlinnassa 3–1.

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkue kaatoi Mikkelin Jukurit perjantaina toistamiseen SM-liigan harjoituspeleissä. Samalla molemmat joukkueet pelasivat kenraaliharjoituksensa ennen ensi perjantaina alkavaa runkosarjaa.

HPK hallitsi toistakin kohtaamista liigan peräpäähän povattua eteläsavolaisryhmää vastaan, mutta tulosmarginaali jäi pieneksi. Hämeenlinnalaiset nousivat tehokkaan viisiminuuttisen ansiosta toisessa erässä niukkaan 2–3-voittoon (1–0, 1–3, 0–0).

Päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen HPK:n puolustuspelaamiseen, joka vaikuttaisi olevan joukkueen kivijalka kauden alkaessa. Maalinteossa jäi sen sijaan parannettavaa.

– Olimme tehottomia ensimmäisen puolen tunnin aikana. Paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin. Työ palkitsi tekijäänsä, kun nousimme johtoon. Kolme ketjua teki maalit, mikä on myös hyvä. Kolmannen erän kestimme hyvin. Vastustajalla oli viidellä viittä vastaan vain yksi paikka, Pennanen summasi.

– Olisimme varmasti halunneet olla vielä aktiivisempia ja luoda vielä enemmän tilanteita, mutta saimme tänään hyökkäysalueen hyökkäyspeliin ja suoraan hyökkäämiseen lisää tehokkuutta.

HPK keräsi seitsemästä harjoitusottelusta viisi voittoa ja päänahat Jukureiden lisäksi Sibir Novosibirskista, JYPistä ja HV71:stä. Pennanen on luottavainen ennen viimeistä harjoitusviikkoa ja seuraavaa ottelua, jossa joukkue pelaa jo liigapisteistä Turussa.

– Kuljettamalla meidän hyökkäysalueellemme on vaikea päästä, puolustamme sitä sen verran hyvin. Se oli hankalaa HV:lle ja Jukureille. Harjoituskausi oli nousujohteinen. Näen, että pelaajamme, pelimme ja tapamme ovat menneet eteenpäin.

 

Mikkelissä vauhdikkaan avauserän ainoan maalin teki Otto Paajasen istuessa kiinnipitämisjäähyä kotijoukkueen Turo Asplund ajassa 14.05. Ylivoimamaaliin syöttöpisteet saivat Joona Jääskeläinen ja Miika Roine.

Toinen erä oli HPK:n, mutta ensimmäisen maalin iski Jukureiden Nestori Lähde Markku Flinckin ja ex-HPK Teemu Suhosen syötöstä, kun erää oli takana 6.39.

Kun pelattu oli 29 minuuttia, Jukurit sai jäähyn vaihtovirheestä ja peli alkoi kääntyä. HPK ei tehnyt ylivoimaosumaa, mutta pian rangaistuksen jälkeen Niklas Friman avasi Kerhon maalihanat laukomalla paraatipaikalta B-pisteiden välistä Miro Ruokosen ja Eetu Tuulolan syötöstä.

Kakkosketju iski vain 14 sekuntia myöhemmin. Robert Leino ja Jere Innala alustivat Philippe Cornet’n tasoituksen. Ottelun viimeinen maali nähtiin ajassa 36.16. Kapteeni Paajanen hyvitti avauserän jäähynsä tekemällä maalin kulmalta voittomaalin Roope Laavaisen ja illan pistehain Niklas Frimanin (1+1) syötöstä.

Kolmas erä jäi maalittomaksi Jukureiden viimeisen kymmenminuuttisen rynnistyksestä ja kahdesta ylivoimasta huolimatta.

Emil Larmi pysäytti HPK-maalilla 17 kiekkoa. Jukuri-vahti Sami Rajaniemelle kertyi 24 torjuntaa.

Ilon aiheita tuotti myös kokeneen laitahyökkääjän Janne Lahden saaminen takaisin pelaavaan kokoonpanoon nilkkavamman jälkeen. Hän pelasi nelosketjussa ja alivoimalla.

– Hän on hyvässä fyysisessä kunnossa ja toi oman panoksensa tänään. Toki pitkä poissaolo näkyy, Pennanen arvioi.

HPK:lta huilivuorossa olivat perjantaina puolustajat Petteri Nikkilä ja Miro Karjalainen sekä hyökkääjä Harri Kainulainen. HäSa

Päivän lehti

18.1.2020