Kiekko

HPK selätti Lukon ottelun lopussa – “Tällä kertaa emme tuskastuneet”

HPK paranteli asetelmiaan myös Liigan sarjataulukossa nousemalla kahdeksanneksi.
Vain 17 kertaa torjuntatöihin joutunut Emil Larmi oli jälleen lyönnissä HPK-maalilla.

HPK pesi kasvojaan keskiviikkona Sportia vastaan kärsityn kotitappion jälkeen Raumalla hakemalla kolme sarjapistettä tuliaisiksi.

HPK otti ottelun komentoonsa jo avauserässä. Lukolla oli suuria vaikeuksia saada hyökkäyspeliään käyntiin ja ensimmäinen torjunta kirjattiin Emil Larmin tilille vasta kun pelikello oli ehtinyt juosta aikaan 9.19.

HPK iski avausmaalinsa toisen erän alkuun pulinaa herättäneen tilanteen jälkeen. Lukon puolustaja Jakub Krejcik sinkoutui päin laitaa Miro Ruokosen mailahäirinnän seurauksena ja jäi makaamaan jäänpintaan. Tuomarin vihellystä ei kuitenkaan kuulunut ja HPK pelasi alivoimavaihtonsa loppuun. Irtokiekon haltuunsa kerännyt Filip Riska tarjoili kiekon Ruokoselle ja tilaisuus teki varkaan.

Ruokonen ei tilaisuuttaan hassannut, vaan siirsi kiekon kauden toisella osumallaan ohi Lukko-maalissa pelanneen Lassi Lehtisen. Tilanne herätti kysymyksiä Lukon vaihtoaitiossa, mutta se ei tuomiota luonnollisesti muuttanut.

 

Kolmannessa erässä Lukon tasoitusmaali näki päivänvalon ajassa 50.22, kun urallaan HPK:ta junioreissa ja Liigassa edustanut Heikki Liedes pääsi purjehtimaan maalintekopaikkaan ja terävä rannelaukaus ohitti ensimmäisen ja ainoan kerran Rauman torstai-illassa Larmin.

HPK:n kuitti tuli kuitenkin nopeasti. Lukko-puolustuksesta Tarmo Reunanen jäi näpertelemään kiekon kanssa ja Jaakko Kuusisto rosvosi kiekon. Kuusisto ei näperrellyt, vaan siirsi laatan silmänräpäyksessä ohi Lukko-vahti Lehtisen. Maali oli Kuusiston kauden ensimmäinen.

Vain hetkeä myöhemmin HPK pääsi Roni Seväsen huitoessa kahden minuutin rangaistuksen arvoisesti ylivoimalle. Petteri Nikkilä tarjoili kiekon Jesper Lindgrenille, joka pääsi kiskaisemaan sydämensä kyllyydestä ja siirsi HPK:n kahden maalin karkumatkalle.

Ottelun lopussa myös Jere Innala pääsi avaamaan kauden maalitilinsä kaunistellessaan HPK:lle 4–1 -loppulukemat tyhjiin.

Voitolla HPK nousi sarjataulukossa jo kahdeksanneksi.

 

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Keskiviikkona Sportia vastaan luotiin maalipaikkoja, mutta olimme tehottomia. Emme myöskään puolustaneet jämäkästi, mutta nyt puolustimme järkevämmin. Loimme taas maalipaikkoja, vaikka välillä tuska meinasi nousta. Mutta tällä kertaa emme tuskastuneet, Pennanen sanoi.

Jaakko Kuusiston maali miellytti erityisesti Pennasta. Nuoret Kuusisto ja Valtteri Puustinen ovat tuoneet oman mausteensa HPK:n peliin.

– Kuusisto oli viimekin kaudella hyvä, mutta hän ymmärtää entistä paremmin mitä hyvä ja järkevä voittava pelaaminen on. Myös Puustisesta on kasvamassa hyvä pelaaja. Hän tykkää pelistä ja on peluri, Pennanen kiitteli.

HPK:n vastaan ajavat puolustajat näyttivät hyydyttävän biljardisyöttöjen kautta keskialueelle pyrkineen Lukon hyökkäyspelin varsinkin ensimmäisessä erässä tyystin.

– Se on ollut meidän tapa ja yleistynyt Liigassakin, samaten kansainvälisten joukkueiden pelissä. Syy on, että hyökkäysalueen riistoista tehdään eniten maaleja. Myös Lukko teki sitä kolmannessa erässä, mutta kääntäen pystyimme murtamaan sen omalla alueellamme muutaman kerran hyvin.

HPK:n kolmen ottelun viikko huipentuu lauantaina kotiottelulla Pelicansia vastaan. HäSa

Sihvonen: Yhden ryöstöretken anatomia

HPK kävi Lukon kimppuun Raumalla ilman ennakkoluuloja, suurella itseluottamuksella. Ottelun kaksi ensimmäistä erää Kerho vei peliä mielin määrin.

Siinä onnistui liki kaikki, maalintekoa lukuun ottamatta. Paremmalla viimeistelyllä HPK olisi voinut miltei naulata pelin jo kahdessa ensimmäisessä erässä.

HPK:n eteenpäin suuntautunut puolustuspelaaminen ja viisikon puolustuspelinopeus löivät täysin laudalta Lukon vitkaisesti kiekottelevan hyökkäyspelinopeuden. Kolmanteen erään lähtiessä Kerholla oli edessään iso haaste: 1-0-johdon suojelu.

Alkoi tapahtua yhtäältä inhimillistä passivoitumista, toisaalta hämeenlinnalaisten pelitavan vahvuuksia ei ole kiekkokontrollin avulla kellon omalle puolelle pelaaminen, seuraus: oma koira Heikki Liedes puri, 1-1.

Vaan siitä alkoi Kerhon psykologinen herääminen takaisin peliin. Pari nopeaa johtomaalia – ja taas passivoitunut alakynsi ja lopun jännittävät hetket. Ylisummaan voi sanoa, että HPK suoritti upean ryöstöretken Raumalle.