Kiekko

HPK taipui jatkoajalla Ilvekselle – päävalmentaja Pennanen: "Ailahtelevainen ottelu"

Kerhon kiri jäi vajaaksi Ilveksen kynsissä.
Jere Innalan sihti oli kohdallaan Ilvestä vastaan pelatussa harjoitusottelussa.

HPK pelasi kauden viidennen harjoitusottelunsa vieraskentällä Ilvestä vastaan. Ilves voitti HPK:n aiemmin harjoituskaudella 5–1 ja revanssia tavoitelleelle HPK:lle jäi lopulta jälleen lyhyt tikku käteen tupsukorvia vastaan monivaiheisen ottelun jälkeen.

Ilves johti ottelua aivan loppuhetkille asti 3–1 Joona Ikosen, Juha Liuksialan ja Jarkko Parikan maaleilla, mutta HPK punnersi itsensä väkisin jatkoajalle. Harjoitusotteluissa jo aiemmin toiveita kehittymisestään herättänyt Jere Innala iski kaksi kertaa viime minuuttien aikana ilman maalivahtia molemmissa tilanteissa pelanneelle Kerholle. HPK:n 1–1 -tasoituksesta vastasi Harri Kainulainen.

Jatkoajalla Ilveksen voittomaalin viimeisteli Juha Leimu.

– Ailahtelevainen ottelu. Ilves hallitsi ottelun alkua, me taas toisen erän alkua, mutta Ilves toisen erän loppua. Meillä oli kolmannen erän alku hallussa kunnes Ilves teki kaksi maalia, mutta vastasimme kahdella ilman maalivahtia, päävalmentaja Antti Pennanen summasi.

 

HPK:lla on vielä edessään kaksi harjoitusottelua ennen haastavaa kauden alkua, jossa Kerho kohtaa viidessä ensimmäisessä runkosarjan ottelussa kaikki neljä viime kevään välieräjoukkuetta ja Ässät.

Harjoitusotteluiden antiin Pennanen vaikutti olevan suhteellisen tyytyväinen.

– Muutamia hetkiä lukuun ottamatta olemme pystyneet olemaan antamatta vastustajalle kauheasti maalipaikkoja. JYP-ottelussa he saivat vähän enemmän paikkoja. Viime kauden analyysin mukaan meidän pitää itse kyetä luomaan enemmän paikkoja ja siinä olemme onnistuneet harjoitusotteluissa paremmin, Pennanen totesi.

Pelkästään tyytyväinen Pennanen ei kuitenkaan ollut.

– Tietenkin henkinen kasvu ja kypsyminen ammattilaisjääkiekkoon, joidenkin pelaajien kohdalla sitä pitää parantaa. Pelin taso heittelee ottelujen aikana liikaa.

HPK:n puolustuskalusto vaikuttaa kauteen lähtiessä erittäin ohuelta.

Kuka esimerkiksi osastosta Markus Niemeläinen, Niclas Almari, Miro Karjalainen ja Roope Laavainen tulee nousemaan esiin?

Se on iso kysymys HPK:n kannalta.

– Totta kai haluan nähdä valmentajana niin, että sieltä pystytään nousemaan esiin. Ei se ole uskon asia, se on työn ja harjoittelun asia. Haluan auttaa niin paljon kuin osaan ja uskon, että pelaajat haluavat ottaa vastuuta omasta kehittymisestään, Pennanen sanoi.

 

Missä asioissa Pennanen haluaa vielä harjoitusotteluiden osalta joukkueensa kehittyvän?

– Ihan suunnitelman mukaan mennään. Tämäkin peli analysoidaan ja saadaan lisää tietoa. Erikoistilannepelaaminen on yksi asia, Pennanen sanoo. HäSa

Päivän lehti

11.7.2020