Kiekko

HPK:lla tärkeä viikko – "Pudotuspelien matematiikka alkaa olla pian ankaraa"

Hämeen Sanomien Kiekkokiuas pureutuu tarkkanäköisesti HPK:n viikkoon. Torstaina Kerho saa vieraakseen HIFK:n ja lauantaina oranssipaitaiset kohtaa Jukurit Mikkelissä.

Sihvonen avaa paitsi taktisella puolella mitä on luvassa, mutta muistuttaa myös HPK:n suuresta pisteiden tarpeesta.

Ennen torstain kierrosta HPK:lla on kuusi pistettä matkaa viimeiselle pudotuspeleihin oikeuttavalle sijalle. Kymmenettä sijaa miehittää tällä hetkellä KooKoo.

–  Eron ei saisi oikein antaa enää kasvaa. Matematiikka alkaa pian olla ankaraa pudotuspelien suhteen, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen huomauttaa.

Kiekkokiuas pitää Ville Viitaluomaa ja Jeremy Morinia alkupelien perusteella kelpo hankintoina, mutta ihmettelee, miksi HPK ei tullut vahvistaneeksi puolustuspäätään.

– Tämä joukkue olisi tarvinnut puolustajan, sieltä löytyvät pelin ongelmat. On yksinkertaista ajattelua, että tuodaanpas nyt pari maalintekijää tänne. Mutta puolustajat ovat ne, jotka lähettävät peliä edistävillä lyhyillä syötöillä hyökkääjiä matkaan, Sihvonen analysoi.

– Ihmetyttää, mikäli päävalmentaja Antti Pennanen on saanut valita ja halunnut ensisijaisesti hyökkääjiä, eikä puolustajaa. Vai onko joku muu puuhakkaasti marssittanut näitä hankintoja tänne? Sihvonen kysyy.

 

Päivän lehti

12.7.2020