fbpx
Kiekko

HPK:n Cornet hyppi kuin heikkopää kiekkojen tielle – ”Ne ovat vain mustelmia”

Kanadalaishyökkääjä Philippe Cornet’n mielestä HPK todisti tänään, että se pystyy haastamaan tosissaan Kärpät mestaruudesta.
Philippe Cornet (vas.) ja HPK olivat askeleen perässä Kärppiä lauantaina. KUVA: Maiju Pohjanheimo

HPK:n kanadalaishyökkääjä Philippe Cornet oli pukukoppikäytävällä tyynen oloinen. Takana oli ottelu, jossa Kärpät otti 4–1 -luvuin voiton avausfinaalista.

Cornet myönsi silti, että johtoaseman ja sitä kautta ottelun menettäminen jäi korpeamaan.

– Ottelu oli tasainen. Onnistuimme pääsemään johtoon, mutta viiden minuutin jäähyjä on todella vaikea tappaa näin hyvää joukkuetta vastaan. He saivat kuitenkin vain yhden maalin siitä ja peli oli auki, Cornet sanaili.

– Kolmanteen erään saakka meillä oli paikkamme ja heillä oli paikkamme – kunnes Kärpät käytti yhden. Taistelimme kovaa ja nyt pitää pyyhkiä tämä mielestä, katsoa videoita ja ottaa oppi mukaan toiseen otteluun kotikentällä.

 

Cornet blokkaili avauserässä samassa vaihdossa kaksi Kärppien siniviivan tuntumasta lauottua lyöntilaukausta osoittaen merkittävää siviilirohkeutta.

Cornet kiemurteli pitkään vaihtopenkillä tuskissaan, mutta pystyi palaamaan otteluun.

– Se oli vain mustelma, joten matka jatkuu. Yritin ottaa itseäni niskasta kiinni (get my shit together) sitä kautta ja saada koneeni käyntiin.

 

Cornet’n mielestä Kärpät ei tehnyt mitään yllättävää, mihin HPK ei olisi kyennyt varautumaan.

– Olemme nähneet paljon videonauhaa heistä ja tiesimme, että he ovat nopea, lahjakas ja vahva paketti. Sen kuitenkin todistimme tänään, että pystymme kilpailemaan heidän kanssa tasapäisesti. Pienet marginaalit ratkaisevat nämä pelit, joten meidän on oltava tehokkaampia ja käytettävä paikkamme. Maalivahtipelimme on kunnossa, sen tiedämme, Cornet summasi.

Finaalivankkurit siirtyvät seuraavaksi Hämeenlinnan Ritariareenalle.

– Rehellisesti sanottuna en usko, että meidän pitää muuttaa paljoakaan. Tiesimme, että he saavat omat paikkansa ja yritämme olla tylympiä omissamme. Emme voi seisoskella ja odotella, vaan aloittaa samalla tavalla kuten aloitimme tämän pelin – ja pitää siitä kiinni ottelun loppuun saakka.

Asiasanat

Menot