Kiekko

HPK:n jääharjoittelu alkoi – mikä on junioreiden kanssa luistelevan Mathias Porselandin asema?

HPK:n puolustaja Mathias Porseland ei ole liigaseuran uuden harjoituskauden ensimmäisellä viikolla harjoitellut edustusjoukkueen kanssa. Sen sijaan Porseland on luistellut U20-joukkueen kanssa. Hämeen Sanomien tietojen mukaan loukkaantumisesta ei ole kyse.

Porselandin tilanteesta erikoisen tekee ruotsalaispakin rooli. Hän on kahtena viime kautena kuulunut HPK:n tärkeimpiin kiekollisiin puolustajiin ja pelannut pääosin kärkiketjuissa. Viime kausi oli tosin rikkinäinen, ja Porseland kokosi 34 ottelussa vain seitsemän tehopistettä.

Porselandin sopimusta HPK:ssa on jäljellä vielä tämä kausi. Hämeen Sanomien tietojen mukaan hän tienaa Hämeenlinnassa reilut 100 000 euroa kaudessa.

Kerhon urheilujohtaja Mika Toivola ei kommentoi Porselandin asemaa tai syitä harjoitusjärjestelyihin, mutta vahvistaa, että Porseland on ainakin palkkauksen perusteella ykkösketjun pelaaja.

– On hänen palkkansa aivan kärkipäätä meillä. Lukuja en voi kertoa ennen kuin joukkue on valmis, Toivola sanoo.

 

Toivolan mukaan HPK pysyy tällä hetkellä linjassaan pelaajasiirtojen suhteen. Liikennettä ei ole tapahtumassa ainakaan viikon kuluessa.

– Emme hae aktiivisesti ketään pelaajaa. Joukkue harjoittelee tällä hetkellä kovaa ja laadukkaasti ja on hyvässä kunnossa. Nyt näyttää hyvältä, mutta ensimmäiset pelit kertovat enemmän.

HPK:n edustuksen harjoitusvahvuudesta puuttuvat myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa Kanadassa olevat viisi pelaajaa sekä isoihin rooleihin kaavaillut hyökkääjät Ville Viitaluoma ja Philippe Cornet. Viitaluoma toipuu loukkaantumisesta ja Cornet saapuu Suomeen viikonvaihteessa.

– Vili ei ole vielä jääharjoittelukuntoinen. Hänen kanssaan mennään viikko kerrallaan. Cornet on maanantaina ruodussa, Toivola kertoo. HäSa