Kiekko

HPK:n kiekkonaiset venyivät voittoon liiga-avauksessaan puolen tunnin Blues-mankelista huolimatta

Nuoret haastajat kaatoivat mitalisuosikin Riikka Oinosen ja Iida Haakanan johdolla.
Viime kaudellakin HPK:ta edustanut Emma Katajamäki hyökkäsi ykkösketjussa Bluesia vastaan.

Altavastaajana jääkiekon Naisten liigaan lähteneet HPK-kiekkonaiset avasivat Oulun avajaisturnauksen sitkeällä voitolla Espoon Bluesista. Vain kolmella kentällisellä pelannut Blues hallitsi ottelua sen edetessä aina vain enemmän, mutta HPK:n tehokas alkupuolikas ja ahkera puolustustyö tuottivat 3–2 (1–1, 2–1, 0–0) -voiton.

Kaksi pelaajaa nousi hämeenlinnalaisten voitossa yli muiden: maalivahti Riikka Oinonen ja laitahyökkääjä Iida Haakana. Lempäälän Kisasta liigatorjujaksi tullut Oinonen debytoi sarjassa torjumalla 47 kertaa. Puolustajanakin kiekkoillut Haakana puolestaan viimeisteli kypärätempun.

HPK:n päävalmentaja Markku Pirttiniemi oli tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen ja piti voittoa jonkinlaisena yllätyksenä itsekin.

– Vastustajalla on useampi maajoukkuenainen, niin oli tämä mahtava taistelu tytöiltä. Riikka oli kyllä loistava. Toki kolmannessä erässä puolustimme keskustaa sen verran hyvin, että Bluesin laukaukset tulivat kaukaa laidoilta, Pirttiniemi myhäili.

Kahteen tehopisteeseen ylsi myös Haakanan toisen erän maalit syöttänyt 17-vuotias Julia Liikala.

 

HPK:n kausi alkoi liki täydellisesti, kun vain minuutin kohdalla Essi Määttä karvasi hyökkäyspäädyssä Bluesilta kiekon ja Pihla Hämeenniemi tarjoili täysin vapaana maalilla olleelle Iida Haakanalle. Hämeenlinnalaispelaaja siirsi kiekon avopaikasta maaliin ottelun ensimmäisellä laukauksella.

Blues napautti vastaiskun ajassa 8.33, kun Nea Ruuskanen löysi B-pisteiden väliin nousseen Tinja Haukijärven. Tämä iski suoraan syötöstä maalin.

Toisen erän aluksi ahkera laukominen tuotti HPK:lle loistavan maalipaikan, ja Haakana onnistui kaapimaan irtokiekosta toisen maalinsa. Haakana täydensi kypärätemppunsa ajassa 29.03 nostamalla läheltä yli Blues-maalivahti Jenna Silvosen.

Blues kuittasi kuitenkin 13 sekuntia myöhemmin, kun Sofia Nuutinen siirsi maalinedushälinästä kiekon HPK-maaliin. Erän loppu oli espoolaisten vyörytystä, mutta Oinonen piti Kerhon johdossa.

 

Kolmas erä oli HPK:lta käytännössä puolustus- ja viivytystaistelua. Oinonen venyi 19 torjuntaan, kun HPK sai vain kolme kiekkoa kohti Blues-maalia.

Pirttiniemen mielestä joukkue olisi voinut taipua parempaankin suoritukseen, vaikka se olikin puolet pelistä alakynnessä.

– Tarkemmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla toisenlaisetkin hyväksemme. Liikalalla oli muutama läpiajo, mutta Bluesilla ei yhtään.

HPK:n naisten viikonlopun toinen ottelu on sunnuntaina jo aamupäivällä, kun se kohtaa toisessa alkuillan ottelussa sarjanousija TPS:n maalein 3–13 murskanneen Kuortaneen.

– Se tulee nopeasti. Siitä se lähtee, että reippaillaan aamulla vähän ja tullaan aikaisin hallille. Uskon, että vaikka olemme edelleen haastajia, olemme huomenna viejän paikalla. Annoimme tänään myrskyvaroituksen, Pirttiniemi ennakoi. HäSa