Kiekko

HPK:n molemmat maalit tehnyt Nenonen odottaa menestyskautta ja osumia joukkuekavereiltakin

Maalinteossa kahdessa ensimmäisessä Liigaottelussa onnistunut hyökkääjä on viihtynyt Hämeenlinnassa.
Markus Nenonen on saanut lentävän lähdön uralleen HPK:ssa.

Jääkiekkoliigassa pelaava HPK on tehnyt hyvät kaupat hankkiessaan riveihinsä laitahyökkääjä Markus Nenosen. Siltä ainakin näyttää kahden ensimmäisen Liigaottelun perusteella, joissa molemmissa Nenonen on päässyt tuulettamaan maalia.

Nenonen on loksahtanut hyvin kohdalleen Kerhon ykkösketjuun, jota johtaa Otto Paajanen ja jonka toisella laidalla painelee Teemu Turunen.

– Kaverit ovat työteliäitä ja pitävät hyvin vauhtia yllä, ja siinä pitää sitten itsekin tehdä koko ajan hommia. Molemmilta saa myös kiekkoja ja niitä voi myös huoletta lähetellä takaisin. Sellainen meno on ainakin tähän saakka sopinut minulle hyvin, nauraa 25-vuotias Nenonen.

Jämsän Kiekko-Susien kasvatti ei pane pahakseen, vaikka maali per ottelu -tahti jatkuisi keskiviikkonakin kun Kerho kohtaa Ritariareenassa Porin Ässät.

– Kyllä se on odotettavissa, että tahti siitä hiipuu, vaikka totta kai sitä toivoo itsellekin lisää osumia. Eivätköhän ne muutkin kaverit ala kuitenkin pikkuhiljaa osua, ja meno tasoittuu, uskoo Nenonen.

 

Viime kaudella Vaasan Sportissa ja Tampereen Tapparassa pelannut Nenonen on viihtynyt hyvin Hämeenlinnassa.

– Täällä on mukavia ihmisiä, ja kaupungilla ja hallilla on mukava tunnelma. Ensimmäisessä kotiottelussakin oli hyvä fiilis ja paljon väkeä ja meteliä. …

– Vaasa oli samankokoinen paikkakunta, mutta maantieteellisesti Hämeenlinna on kyllä paljon paremmalla paikalla, Nenonen muistuttaa.

Nenonen uskoo Kerhon menestyvän Liigassa. Hänen mielestään joukkueen pelitapa on toiminut hyvin jo ensimmäisissä otteluissa.

– Tavoitteenamme on luistella paljon eikä seisoskella turhaan. Vauhtia pyritään pitämään myös pelien loppuun saakka, Nenonen kuvailee.

 

HPK:n kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia keskiviikon Ässät-otteluun. Sen verran pakkaa kuitenkin sekoitetaan, että puolustaja Petteri Nikkilä palaa kokoonpanoon ja sivuun siirtyy Niclas Almari.

Kerhon valmentajatiimiin kuuluva Juha Lehtola uskoo myös Jesper Lindgrenin palaavan pian miehistöön.

– Hän on palannut Toronton NHL-leiriltä ja on jo harjoitellut joukkueessamme. Keskiviikkona hän ei kuitenkaan vielä pelaa, Lehtola sanoo.

Kerhon maalilla jatkaa hyvin kauden aloittanut Emil Larmi. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020