Kiekko Hämeenlinna

HPK:n nuoret hyödynsivät TuTon jäähyt

HPK:n maalivahti Tuomas Aalto oli tarkkana tontillaan perjantain ottelussa.

Jäähyaitiosta ei pelejä voiteta -sanonta näytettiin jälleen perjantaina toteen, kun HPK kohtasi TuTon Nuorten SM-liigan ottelussa Hämeenlinnassa. TuTolle vihellettiin ottelussa kahdeksan kahden minuutin jäähyä, joiden turvin HPK piti ottelun langat käsissään. Loppunumerot kirjattiin HPK:lle lopulta 3–1 (1–1, 2–0, 0–0).

Molemmat joukkueet pelasivat koko ottelun vauhdikasta ja luistelevaa jääkiekkoa, jossa mentiin kovaa kyytiä päästä päähän. Hyvästä liikkeestä huolimatta kummallakin joukkueella oli vaikeuksia saada rakennettua vaarallisia maalipaikkoja. HPK onnistui kuitenkin kahdesti ylivoimalla, kun Pasi Palmumäki ja Janne Jokinen heiluttivat maaliverkkoja. Kerhon kolmannen maalin iski Atso Lehtinen.

HPK:n valmentaja Juuso Nieminen oli ottelun lopputulokseen todella tyytyväinen.

– Ensimmäinen erä oli vähän hakemista, mutta toisessa erässä saimme pelirytmin meille. Vastustaja halusi edelleen paineistaa kaikki tilanteet, ja saimme hyödynnettyä sitä. Meidän kiekollinen peli oli järkevää toisessa erässä. Ja kolmas erä pelattiin sitten fiksusti johtoasemassa, Nieminen sanoi.

 

HPK pelasi ottelun ilman kahta kärkihyökkääjäänsä Valtteri Puustista ja Jaakko Kuusistoa, jotka olivat liigajoukkueen mukana Kouvolassa. Se avasi näyttöpaikan muille pelaajille.

– Se on iso asia, kun saamme uusille pelaajille vastuuta, ja vastuu jakaantuu tasaisemmin. Kolme pistettä, ja 3–1-voitto, se on hieno juttu. En odottanut yksilöiden loistoa, vaan nimenomaan tuollainen joukkueen voitto tuli tänään, Nieminen jatkoi. HäSa