Kiekko Kolumnit

HPK:n taannoisen pelaajakasvatuksen hedelmiä kerätään nyt maajoukkueessa

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalainen juniorijääkiekkoilu on nähnyt myös parempia päiviä. Niitä elettiin silloin, kun valmennuspäällikkönä aikoinaan toimivat ensin Sami Sauren ja sitten Timo Lehkonen.

Se, että Petteri Nikkilä saa tulikasteensa Leijonissa nyt peräti Karjala-turnauksessa ja entisiin Kerhon pelaajiin kuuluva Juuso Vainio on myös mukana Jukka Jalosen valitsemassa joukkueessa, on merkki siitä, joskus HPK:n piirissä tehtiin asioita oikein läpi linjan.

HPK:n piirissä tulisi istua rauhassa alas ja pohtia, mitä ennen junioripuolella tehtiin paremmin kuin nykyään. Aivan kaikkea ei voi palauttaa Saureniin ja Lehkoseen – ja paljon kuitenkin.

Analyysini on, että esimerkiksi Nikkilä on saanut nauttia HPK:ssa aivan rautaisesta valmennuksesta, jonka toteuttivat huippuluokan valmentajat. Otan esimerkkejä.

Oli junioriputkessa koutseja kuten Tuomo Nukari, Antti Pennanen, Matti Tiilikainen, Olli Salo ja nyt sitten uudestaan, aikuisissa, Pennanen. Kyllä siinä on kelvannut Nikkilän kehittyä. Kehittyä, välillä taantua, ja taas kehittyä osaavissa käsissä.

 

Petteri Nikkilä on Leijonien toinen debytantti Karjala-turnauksessa – ”En minä sitä kyllä odottanut

 

Jos jotakin HPK:n juniorijääkiekkoilussa pitää jo ensi kaudesta lähtien parantaa, on se valmennuksen ja valmentajien laatu.

Ja että mennään oikein syvälle, voisi aivan hyvin tutkia kausi kaudelta, millaisen polun Nikkilä on edennyt lapsesta asti kausi kaudelta. Pitäisi kutsua kasaan Nikkilää valmentaneet koutsit ja silloiset valmennuspäälliköt.

Koollekutsujan tehtävä on urheilujohtaja Mika Toivolalla, koska hänen allaan seurassa on ei ole kovinkaan paljon osaamista.

Ennustan tähän loppuun vielä, että mitä suurimmalla todennäköisyydellä esimerkiksi nykyään Ilveksessä pelaava Robert Leino saa kutsun käsillä olevan sesongin aikana Leijoniin, ehkä myös HIFK:hon siirtynyt Otto Paajanen. Näiden Kerho-mestareiden pelaajapolkua sietää myös tutkia tarkoin.

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic