fbpx
Kiekko

HPK:n välieräpaikan varmistaneen osuman kiskaissut kapteeni Otto Paajanen: ”Oli varmasti uran tärkein maali”

HPK:n kapteeni Otto Paajanen sai kunnian tehdä Kerhon välieräpaikan varmistaneen voittomaalin jatkoajalla TPS:n verkkoon.
HPK:n Otto Paajanen on päässyt hyvään maalintekopaikkaan TPS:n maalivahdin Henrik Haukelandin tontille. Paajanen oli lopulta myös Kerhon sankari jatkoerässä. Kuva: Ari-Matti Ruuska
KUVA: Ari-Matti Ruuska

Liigadebyyttinsä Kerhon edustusjoukkueessa syyskuussa 2011 tehnyt Otto Paajanen on pelannut pitkän uran Hämeenlinnassa ja saavutti nyt suurimman palkintonsa hänen aikanaan HPK-paidassa.

Kerho nimittäin selviytyi ensi kertaa välieriin Paajasen HPK-vuosien aikana ja joukkueen kapteeni oli lopulta itse se pelaaja, joka punnersi HPK:n jatkoajalla 3-2 -voittoon – ja välieriin.

HPK nitisti TPS:n suuremmalla budjetilla kasatun joukkueen lopulta välieräsarjassa 4–1 -otteluvoitoin.

Se merkitsi myös samalla sitä, että HPK on kuin onkin jälleen pienten suuri.

– Minun aikanani tämä oli isoin juttu mitä HPK:ssa olen tähän mennessä saavuttanut. Näin pitkälle ei olla menty vielä. Hienolla matkalla me olemme, Paajanen kiteytti.

– Pelit olivat tiukkoja ja henkisesti tämä oli kova sarja. Olen ylpeä siitä miten pelasimme ja hoidimme tämän, Paajanen sanoi.

Paajasella ei ollut vaikeuksia myöntää, että HPK:n välieräpaikkaan oikeuttanut jatkoaikamaali oli hänen uransa tärkein.

– Oli se varmasti uran tärkein maali, Paajanen muotoili.

“Minun aikanani tämä oli isoin juttu mitä HPK:ssa olen tähän mennessä saavuttanut.”

 

Viime kauden pettymyksen jälkeen HPK on tehnyt tuloksellisesti melkoisen kasvojenkohotuksen.

Välieräpaikka on rakentunut pelin ja pelaajien kehittämisen kautta.

Kun Paajanen puhui syksyllä ennen kautta Hämeen Sanomissa, hän sanoi, että joukkueessa ei vielä ole supertähtiä, mutta toivottavasti niitä syntyy kauden aikana.

Niin tapahtui. Nikkilät, innalat, tuulolat ja niin monet muut ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin.

– Meillä on ollut kova nälkä ja halu kehittyä sekä parantaa peliä, eikä kukaan ole tyytynyt mihinkään. Se nälkä on meillä edelleen, ei meillä kukaan ollut täysin tyytyväisiä peliin sarjan aikana. Aina on parannettavaa ja täydellistä peliä emme vielä pelanneet – vaikka hyvin pelasimmekin, Paajanen luonnehti.

HPK on nyt mitalipeleissä, mutta finaalipaikan esteeksi tulee asettumaan vielä muutamaa luokkaa TPS:ää kovempi vastus. Voitti viimeisen keskeneräisen puolivälieräsarjan sitten otteluvoitoissa johdossa oleva HIFK tai runkosarjakolmonen Pelicans – vastaan asettuu jompikumpi viime kevään finalisteista Kärpät tai Tappara.

Paajanen tietää, että elämä ei tästä helpotu kiihkeässä playoff-maailmassa.

– Runkosarjan ykkönen tai kakkonen tulee joka tapauksessa vastaan. Kova vastus on tulossa, mutta ei sillä ole väliä kumpi tulee.

Asiasanat

Menot