fbpx
Kiekko

Hurja kontrasti – tämän vuoksi Kärpät dominoi viime kauden konttaamisen jälkeen

Oulun Kärpät matkaa Liigan piikkipaikalla ylhäisessä yksinäisyydessään. Viime kauden konttaaminen Kai Suikkasen johdolla on kääntynyt uuden päävalmentajan ja pitkään Kärpissä töitä tehneen Mikko Mannerin johdolla todelliseksi voittokuluksi.

Kiekkokiuas-studiossa Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen näkevät, että se on seurausta sille, että Kärpissä on palattu järjen aikaan todellisen harhalaukauksen jälkeen. Sen harhalaukauksen nimi oli Kai Suikkanen.

– Lopputulos ei ole makuasia, vaan tosiasia. Monihan ajatteli, että Suikkanen syötiin Kärpissä, ja on hyvin mielenkiintoinen kysymys, että pitääkö olla lojaali seuralle vai päävalmentajalle. Näen, että Mannerin oli tehtävä mitä Manner teki ja otti pelin haltuunsa. Muuta ei ollut tehtävissä seuran edun nimissä, Sihvonen pohtii.

Sihvonen nostaa esiin myös sen, että Manner ei ole ainoastaan virittänyt Kärppiä dominoivaan iskuun. Manner on tehnyt sen luomalla jotain uutta suomalaiseen jääkiekkoon pelillä.

– Kärpät on osoittanut, että Liigassa voi pärjätä pelaamalla eri tavalla Liigassa. Tärkeää on myös se, että ilmapiiri on luotu sellaiseksi, että virheitä saa tehdä.

 

 

Menot