Kiekko

Isojen resurssien HIFK on toistaiseksi jopa Ässiä pahempi katastrofi Liigassa – Sihvonen: "Mitä peliä siellä oikein pelataan?"

Kiekkokiuas paneutuu HIFK:n entistä pahempaan suuntaan valahtavaan kriisiin.

Suurilla resursseilla jääkiekkoliigassa operoiva helsinkiläisseura on jo neljän pisteen päässä pudotuspeliviivasta.

15 joukkueen sarjassa, jossa 10 pääsee pudotuspeleihin, se on sanalla sanoen naurettavaa, kun sarjassa lähestytään jo joulutaukoa.

Moni on aprikoinut vaikuttaako HIFK:n päävalmentajaratkaisuilmoitus kesken kauden, kun joukkueen apuvalmentaja Jarno Pikkarainen nimitettiin tulevien kausien päävalmentajaksi ja nykyinen päävalmentaja Ari-Pekka Selin jäi rammaksi ankaksi.

Mielipiteitä on monia, mutta kun ilmoitus tuli, HIFK oli silloin sarjassa viidentenä ja vain pisteen kolmospaikasta – vähemmän otteluita pelanneena.

Sen jälkeen vapaapudotus on ollut silmiinpistävää.

– Viime keväänä HIFK oli vielä kovassa iskussa ja antoi todella tiukan välierävastuksen Kärpille. Ei ollut kovin kaukana, että HIFK olisi marssinut mestaruuteen. Nyt tilanne on täysin toinen. Pukukoppi menee rikki, kun tehdään tällaisia ratkaisuja.

– On myös hyvä kysymys kenen jääkiekolla nyt mennään? Ei se ole oikein viime kauden IFK:ta, se ei ole Meidän peliä, se ei ole nopeutettua jääkiekkoa. En oikein tiedä mitä se oikein on, Petteri Sihvonen paukuttaa studiossa.

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelaisella on nyt käsissään tilanne, jossa hyviä päätöksiä ei oikein ole tehtävissä. Jotain pitäisi tehdä, mutta mitään ei oikein ole tehty, paitsi hankittu tusinavahvistuksia.

Ylipäätään IFK:n hankinnat ovat jättäneet kiekkopiirit pohtimaan, suosiiko Salmelainen entistä agenttitoimistoaan Acme World Sportsia HIFK:n pelaajavalinnoissa?

– Tämä on se suuri ongelma, jollain tapaa kun on selvitelty ketkä pelaajista tulevat siitä agenttitoimistosta ja junioreita ohjataan Acmeen. En tiedä olivatko jo Tom Nybondasin aikana suhteet jo vähän liiankin lämpimät sinne. Ehkä se on se jarruvaikutus, mikä siellä on ollut monta vuotta. Jos ruokitaan yhtä kättä, joka ruokkii takaisin, se on iso ongelma. Niin kauan kuin tästä ei päästä eroon, ei tule kuin joku Kari Jalosen tekemä suonenveto sieltä täältä. Niin kauan, jos valta on näin epämääräisesti jakaantunut ja sitä käytetään epämääräisesti, ei minun mielestäni Kanada-maljasta kannata haaveilla jatkossakaan säännöllisesti, Sihvonen sanoo.

– Nythän urheilujohtajaksi on jo palkattu mies Acmesta. Tuntuu, että nyt pyöritetään aika viheliäistä peliä Helsingissä. Jos HIFK palkkaa urheilujohtajan, voisi kuvitella, että siellä olisi joku kokenut nimi. Moni asia tämän kauden sopasta menee nimittäin Salmelaisen kokemattomuuden piikkiin.

Menot