Kiekko

Miksi jääkiekkoliigan positiivisen valopilkun valmentaja laitetaan ulos Suomi-kiekosta?

Kiekkokiuas-studio nostaa hattua KooKoolle, joka on viimeisistä 14 ottelustaan voittanut 10.

Lisäksi Liigan pistepörssin kärkipaikoilta on löytynyt runsain määrin KooKoon pelaajia, joita ennen kautta sieltä ei odotettu olevan.

Pistepörssin kymmenen kärjestä löytyy peräti neljä KooKoon pelaajaa.

– Viime vuonna KooKoo sai tässä studiossa kritiikkiä, kun ihmettelin miksi päävalmentaja Tuomas Tuokkola ei saanut irti sitä, mitä tällä hetkellä saa. Nyt tullaan siihen mikä on muuttunut, Tuokkolan KooKoo hyödyntää tällä hetkellä parhaiten koko kentän leveyttä Liigassa, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kiittelee.

–Eivät nämä KooKoon pelaajat pistepörssin kärkipaikoilta löytyisi ellei valmentaja tukisi näin hyvin pelillisesti heitä. Nyt Tuokkola on alkanut valmentaa sillä osaamispankilla, jota hänellä on , Sihvonen jatkaa.

Tuokkolalla ei ole ensi kaudeksi sopimusta yhteenkään liigaseuraan.

Onko Suomi-kiekolla varaa laittaa tällaisia tuomastuokkoloita jatkuvasti syrjään nuorempien ja kokemattomampien märkäkorvien tieltä?

Julkisuudessa on uutisoitu, että Tuokkolaa seuraisi Jussi Ahokas, joka ei ole urallaan koskaan valmentanut Liigassa tai edes aikuisista koostuvaa ammattilaisjoukkuetta.

Sihvonen ihmettelee, että KooKoo juuri juonen päästä kiinni saatuaan joutuu taas vaihtamaan valmentajaa ja valitaan Tuokkolaa huomattavasti kokemattomampi valmentaja.

– Tuntuu olevan itseisarvo tällä hetkellä, että on mahdollisimman kokematon, että liigaseurat palkkaavat. Tämä kierre tuntuu vain jatkuvan Liigassa. Nyt sitten petrannut KooKoo saa luultavasti huonomman  valmentajan tilalle – ei näin, Sihvonen puistelee.

Katso studiokeskustelu kokonaisuudessaan videolta:

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic