Kiekko

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja jäänyt puolituntemattomaksi Kummolan ajan jälkeen – "Seinäruusuksi ei pitäisi jäädä"

NHL-pelaajien kieltäytymiset Leijona-paidasta ovat nousseet valtakunnassa isoksi puheenaiheeksi ennen kevään MM-kisoja.
 
Myös Jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja ja nykyinen kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on ottanut asiaan kantaa.
 
– Onhan liitto antanut useammalle pojalle aika paljon silloin, kun he ovat olleet nuoria ja päässeet pinnalle. Kyllä sitä aina tietenkin odotetaan takaisinmaksua ja sitä, että kunnioitetaan leijonapaitaa, Kummola sanoi MTV Sportille.
 
Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä on outoa, että Jääkiekkoliiton asiassa puhuu Kummola kansainvälisen liiton varapuheenjohtajan ominaisuudessa.
 
– Ne ovat vähän turhia murahduksia, ei ne tee nuorille NHL-pelaajille suvea eikä talvea. Kyllä nykyisen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan pitäisi ottaa puhelin käteen ja soittaa Kummolalle, että voisitko olla kommentoimatta näitä. Toisaalta Kummola voisi olla valtiomiesmäisempi ja olla kommentoimatta asiaa, Sihvonen sanoo.
 
Sihvosen mielestä Nummelan jääminen aavistuksen tuntemattomammaksi kiekkojohtajana, on oire jostain suuremmasta.
 
– Hän on vetänyt matalaa profiilia. Tuntuu, että Nummela on tullut esiin lähes pakotettuna jos silloinkaan. Ymmärrän, että Kummolan aika oli lähes diktaattorimainsta aikaa, mutta ei Nummelan silti pitäisi jäädä tässä ihan seinäruusuksi. Näin rajua käännettä ei olisi pitänyt tehdä, Sihvonen pamauttaa.
 
 
 

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic