fbpx
Kiekko

Jääkiekkovalmentajien roolissa muutos – ”Ennen pelaajat hakivat valmentajien hyväksyntää, nyt valmentajat hakevat pelaajien hyväksyntää”

Kiekkokiukaalla pureudutaan Liiga-kauden startin lisäksi myös valmentajakunnassa tapahtuneeseen muutokseen. Muodissa tuntuu olevan puhe, jossa pelaajille luovutetaan vastuuta joukkueen pelitavan, kokoonpanojen ja jopa johtamisen suhteen.

Kun aiemmin pelaajat hakivat valmentajien hyväksyntää, ovat valmentajat alentuneet hakemaan johtamiensa pelaajien hyväksyntää.

– Tässä voi laittaa aika paljon kokeneiden valmentajien kuten Erkka Westerlundin ja Jukka Rautakorven piikkiin, jotka ovat lasketelleet tällaisia puheita. Jonkinlainen käymistila on päällä suomalaisessa jääkiekossa, Petteri Sihvonen toteaa.

– Valmentajat ovat vähän kuin sopulilauma ja mennään trendien mukaisesti.

Kiukaalla ihmetellään, että epävirallisesti Liiga-valmentajat harmittelevat sitä, että valmentamisesta säästetään ja yhä useampi keltanokkavalmentaja otetaan Liigaan päävalmentajiksi.

Mutta voiko harmitella, jos valmentajan osaa vähätellään itse valmentajien piiristä?

– Nyt ollaan aivan ytimessä ja syypäänä ovat kokeneet valmentajat. Seurajohdot ovat jo käyneet jonkin verran valtataisteluja, että kuuluuko peli seurajohdoille, valmentajille, pelaajille vai urheilujohtajille? Yksi oireellinen rooli tästä on keltanokkavalmentajien määrän kasvu, Sihvonen toteaa.

Katso koko keskustelu tästä:

Menot