Kiekko

Jere Jokinen johti Kerhon nuoret voittoon

Kypärätempun iskenyt HPK:n Jere Jokinen oli vauhdissa lauantain ottelussa.

Laitahyökkääjä Jere Jokinen oli HPK:n sankari lauantain nuorten liigan ottelussa Oulun Kärppiä vastaan. Jokinen iski joukkueensa kaikki maalit Kerhon voittoon numeroin 3–2 (2–1, 0–1, 1–0) -päättyneessä ottelussa.

Jokisen osumista kaksi oli ylivoimamaaleja (1–1 ja 3–2). Kypärätemppuun yltäneen Jokisen ensimmäisen maalin syöttivät Miska Ronkainen ja Santtu Hakanen. Kaksikko oli juonimassa myös hämeenlinnalaisten voittomaalia. Valtteri Suni sai puolestaan syöttöpisteen Jokisen toiseen maaliin.

Kerho kairasi makean voiton kovalla työllä. Ottelu ei nimittäin sujunut koko ajan kotijoukkueen tahdissa.

HPK:n päävalmentaja Juuso Nieminen kehui ottelun jälkeen tehomies Jokista, mutta muistutti, että Kärppien tasoista joukkuetta ei kukisteta yhden miehen show’lla.

– Jere oli kyllä tänään hyvä, mutta kyllä koko joukkue venyi hienosti. Pelissä oli tällä kertaa monia vaiheita, mutta pystyimme ne kaikki selvittämään. Pelimme alkaa pikkuhiljaa vankistua ja samalla myös joukkueen itseluottamus kasvaa, Nieminen pohti.

HPK:n maalissa pelannut Tuomas Aalto torjui 25 kärppävetoa. Oululaisten veskarille Severi Suutariselle kertyi 17 torjuntaa.

– Tuomas oli hyvä juuri niissä tilanteissa, kun vastustaja tuli lujaa. Hän on vielä nuori kaveri, mutta menee koko ajan eteenpäin, päävalmentaja Nieminen sanoi.

HPK jahtaa neljättä perättäistä voittoaan kohtaamalla sunnuntaina Ritariareenassa kello 16 alkavassa ottelussa Tampereen Ilveksen. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic