Kiekko

Jukka Jalonen paljastaa yllättävän asian Jokereiden valmennuksesta – ”Emme ole tehneet niin kertaakaan”

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tiukkaa Jokereiden nykyistä ja Leijonien tulevaa päävalmentajaa päävalmentajaa Jukka Jalosta taktiikkataululla jääkiekon pelillisistä trendeistä. Sihvonen pohtii Jalosen kanssa, onko pakkien järkevää jatkuvasti nostaa jalalla.

Keskustelu jatkuu myös pelisuunnitelmien luontiin. Kannattaako huomioida vastustajan vahvuudet vai lähestyä asiaa oman pelin vahvuuksien kautta? 

Jalonen antaa yllättävän tulokulman Jokereiden valmistautumiseen, jossa lähestytään ottelun hallintaa oman pelin kautta eikä luoda erityisiä pelisuunnitelmaa vastustajan vahvuuksia ylikorostavasti huomioiden.

– Jokereissa on vedetty tämä kausi 54 peliä runkosarjaa niin, että ennen peliä emme ole käyneet läpi vastustajan viisikkopeliä yhtään kertaa. Erikoistilanteita kylläkin. Olemme lähestyneet peliä oman pelin kautta. Ehkä olemme voineet sanoa jotain, että tulee trappia tai painetta enemmän, niin pelaaja osaa valmistautua. Mutta tämän kauden perusteella aika vähän kannattaa miettiä vastustajaa. Pääpaino on oltava omassa pelissä, Jalonen sanoo.

Lisää Jalosen ajatuksia Kiekkokiukaan taktiikkaosiossa: