Kiekko

Jukka Rautakorpi Kiekkokiukaalla: Uuden sukupolven pelaajissa on tapahtunut suuri muutos

Jukka Rautakorven johtama Tappara selviytyi viime vuonna hopealle. Rautakorpi ei halua enää katsoa taakse – vaan eteenpäin.

– Pelaajat ovat taas vaihtuneet eikä siksi liikaa voi menneen päälle rakentaa. Jälleen ollaan uuden alussa. Päivittäinen työ luo raamit pelaajien päähän, Rautakorpi vastasi Kiekkokiukaan haastattelussa Liiga-kauden avaustilaisuudessa Helsingissä.

Rautakorpi on saanut maineen ankarana päävalmentajana. Kokenut päävalmentaja arvioi pelaajasukupolven muuttuneen valtavasti, mikä on asettanut haasteen myös hänen johtamistavoilleen.

– Muutos on ollut suuri ammattikiekossa. Otan sellaisen kulman, että jos pelaaja tuli 90-luvulla kysymään jotain asiaa, koin, että piti vastata kymmenessä sekunnissa. Jos en osannut vastata, tuntui, että olen huono valmentaja, Rautakorpi pohtii.

– Nyt voin sanoa, että en välttämättä tiedä kaikkea. Pelaajilla on nykyään enemmän avoimuutta ja vuorovaikutustaitoja ja uskallusta. He vähän kokeilevat, saavatko he enemmän tilaa vai ei.

Rautakorpi on puhunut sen puolesta, että valmentajien rooli olisi hieman vähentymässä – vaikka esimerkiksi jalkapallossa päävalmentajien merkitys tuntuu vain kasvavan.

Onko tämä Rautakorvelta vain pelaajia miellyttävää retoriikkaa?

– Enemmän suuntaan johtamisen näkökulmaan. Arkisissa valinnoissa osallistamme pelaajia voimakkaasti, Rautakorpi sanoo.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan:

 

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic