fbpx
Kiekko

Jussi Jokinen näkee Kärpät–HPK -sarjan hyvin puolustavien joukkueiden taistona – "Laatupaikoille on vaikeaa päästä"

NHL-konkari arvioi, että maalipaikat parhailta sektoreilta tulevat olemaan kortilla jatkossakin Kärppien ja HPK:n finaalisarjassa.
Jussi Jokinen antoi lauantaina maskia HPK-vahti Emil Larmille. KUVA: Maiju Pohjanheimo

Kokenut Jussi Jokinen, 36, oli Kärppien voiton jälkeen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Kärpät pesi HPK:n 4–1, mutta oma suoritus jätti aavistuksen hampaankoloon.

– Hyökkäyssuuntaan on ollut vähän vaikeaa, mutta kahden suunnan pelimme on ollut hyvää läpi kevään. Odotan tietysti, että hyökkäyspäähän pystyy tuottamaan. On kuitenkin hyvä, että olemme pystyneet ratkomaan pelejä laajalla rintamalla. Tuntuu, että aina löytyy eri jätkiä ratkomaan, Jokinen niputtaa.

Jokinen on nähnyt urallaan muutakin kuin Raksilaa. Hän on pelannut runkosarjaottelut ja pudotuspelit yhteenlaskettuna yli 1000 NHL-ottelua.

Siksi Jokista ei huoleta oma suoritus, kunhan joukkue voittaa.

– Ehkä 19- tai 20-vuotiaana Jokisen pojallakin olisi voinut helpommin turhautua ja ajatella, että koko ajan pitää tuottaa hyökkäyspäähän. Mutta se tulee kokemuksen kautta, Jokinen sanoo.

Jokinen arvioi, että HPK tarjoaa erilaisen haasteen kuin Ilves ja HIFK, jotka hallitseva mestari Kärpät pudotti matkallaan liigafinaaleihin.

– HPK:n ylivoimapeli on parasta, mitä olemme ottaneet vastaan tänä vuonna. Näkee, että heillä on kova itseluottamus siinä ja se on vaarallista. Pieniä eroja on myös siinä, miten he pelaavat kulmapeliä ja hyökkäysalueen hyökkäyspeliä, Jokinen sanoi Hämeen Sanomille.

Jokisen mielestä avausottelu ei kerro vielä koko tarinaa finaalisarjasta, mutta jotain siitä oli pääteltävissä.

Suurin huomio kiinnittyi joukkueiden puolustuspeliin, jossa näyttävät maalipaikat jäävät kortille.

– Molemmat joukkueet puolustavat viisikkoina keskustaa erittäin hyvin, se on totta. Tänään ylivoimamaalit menivät meille 2–1, ja se ratkaisi tällä kertaa. Molemmat yrittävät tehdä paljon hommia päätypelissä, mutta ihan laatupaikoille on vaikeaa päästä.

Menot