Kiekko

Jussi Jokisen hankinta paitsi vahvistaa myös koettelee Kärppien kulttuuria – Sihvonen: "On nyt itse pahin vastustajansa"

Raksilan lehterit tänään täyttävä Jussi Jokisen paluu on tuonut värinää Liigan ympärille. Mutta onko leveän kokoonpanon Kärpissä jo vaikeaa pitää kaikki tyytyväisinä?

Kärpät pudotti melkoisen uutispommin, kun se ilmoitti tehneensä sopimuksen 951 NHL-runkosarjaottelua pelanneen Jussi Jokisen kanssa. Jo ennen Jokisen siirtoakin Kärpät oli Liigan mestarisuosikki numero yksi, mutta nyt asema vahvistui kärppäläisellä veteraanilla, joka on Liigaan tähtipelaajan statuksen pelaaja.

Jokisen hankinnan myötä Kärpille tuskin voi kelvata kuin mestaruus.

Kiekkokiukaan löylymajuri Petteri Sihvosen näkemyksen mukaan viime kaudella mestaruuden voittaneen Kärppien joukkueen anatomia oli erilainen.

– Asiaa lähestytään nyt eri tavalla. Viime kaudella Kärpät ehkä ylitti kaikki odotukset mestaruudellaan, kun se kasvatettiin siitä aineksesta mitä oli olemassa. Eihän Kai Suikkasen kauden jälkeen voitu odottaa, että uudella pelitavalla ja joukkueella olisi voitu rakentaa mestaruustarina, Sihvonen petaa.

– Samalla kun Jokisen hankinta nostaa Kärppien suosikkiasemaa, ehkä omaa rimaansa nostanut Kärpät on nyt itse oma pahin vastustajansa.

Mutta mikä on Jokisen nykykunto? Se on tietysti vielä arvoitus.

Oskar Osala on aika hyvä malli. Hän ei ole tehnyt itsestään numeroa ja on kasvattanut Kärppien juttua pelaamalla omilla vahvuuksilla. Uskon, että Jokinen osaa kiinnittyä Kärppiin. Hänellä on pelisilmää ja kykyä katsoa mitä peli kutsuu puoleensa tekemään. Jos hän haluaa esiintyä tähden elkein, sitten on uhkakuvia, mutta en usko siihen, Sihvonen näkee.

Mutta joka tapauksessa Kärppien joukkue on täynnä nyt huippumiehiä. On selvää, että kaikkia ei voida tässä tilanteessa pitää täysin tyytyväisinä. Se mittaa myös Kärppien kulttuuria.

– Kiistatta hyvien hyökkääjien määrä on jo aika hurja. On varmasti jo vaikeaa pyörittää treenejä näillä määrillä. Ihan helppoa ei ole pitää kaikkia tyytyväisenä.

Silti on sanottava, että kaikki liigajoukkueet vaihtaisivat mieluusti murheensä Kärppien kanssa päittäin.

Asetelma on selvä, Kärpät on mestarisuosikki ja muut ovat haastajia.

– Kärpät pelaa edelleen vähän eri tavalla kuin muut, mutta tämän kauden Liiga on taktisesti parempi. Ja se asettaa jo oman haasteensa. Epäpeliä pelaavat joukkueet putoavat hieman kyydistä, kuten KalPa ja SaiPa. Helppoa mestaruuden uusiminen ei tule olemaan, kun Kärpät on itsekin nyt tavallaan nostanut omia paineitaan.