Kiekko

Kerho-kasvatti Leino uudesta seurastaan Ilveksestä – "Jopa lahjakkaampi kuin viime kauden HPK"

HPK:n viime kauden avainpelaaja Robert Leino näkee uudessa seurassaan Ilveksessä jopa enemmän potentiaalia ja lahjakkuutta kuin Kerhon mestarijoukkueessa.
Viime kauden päätteeksi ”Poikaa”, eli Liigan mestaruuspokaalia HPK:ssa nostellut Robert Leino pukeutuu alkavalla kaudella uuteen univormuun – Tampereen Ilveksen väreihin. Kuva: Mika Kylm�niemi
Viime kauden päätteeksi ”Poikaa”, eli Liigan mestaruuspokaalia HPK:ssa nostellut Robert Leino pukeutuu alkavalla kaudella uuteen univormuun – Tampereen Ilveksen väreihin. Kuva: Mika Kylm�niemi

Ilves on noussut jääkiekosta kirjoittavan median ennakkokaavailuissa korkeaksi ja ensi kauden suurimmaksi yllättäjäkandidaatiksi. Samaa suurta potentiaalia näki myös Robert Leino – ja allekirjoitti siksi seuran kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen.

– Seurasta ja organisaatiosta huokuu nyt tahtotila viedä Ilves takaisin sinne minne se kuuluu – Liigan kärkijoukkueiden joukkoon. Monet pelaajat ovat kehittyneet täällä ja menneet isompiin sarjoihin ja samalla tavalla haluan myös itse ottaa seuraavan askeleen pelaajana, Leino kertoo.

– Kun tein päätöstä, iso asia oli se, että haluan voittaa. Tulevaisuus näyttää mihin tekemisemme kantaa, mutta tässä joukkueessa on jopa enemmän potentiaalia ja lahjakkuutta kuin viime kauden HPK:ssa. On esimerkiksi kaksi loistavaa maalivahtia ja NHL-varauksia ihan kärkipäästäkin.

 

Nuoren, lupaavan, raikkaan ja urallaan eteenpäin tähtäävän Ilveksen joukkueessa HPK:n mestarijoukkueen avainpelaaja Leino, 26, on saanut jo huomata edustavansa kokenutta kaartia.

– Toisaalta sama se oli viime kaudella HPK:ssa, myös se oli nuori porukka. Nautin siitä, että saan olla vastuunkantaja ja että minun odotetaan näyttävän esimerkkiä omilla sanoilla ja teoilla. Olen luonteeltani auttaja. Pyrin tukemaan kaikkia, jos vain siihen pystyn, Leino sanoo.

Vaikka seurasiirto ei ole HIFK:takin liigaurallaan edustaneelle Leinolle uusi asia, vie uuden talon tavoille sopeutuminen aina aikaa.

– Hyvin on otettu vastaan ja olen huomannut, että täällä on oltu iloisia siitä, että olen tullut tänne. Pelityylit eri joukkueissa on aina vähän erilaisia, samoin arkirutiinit, mutta pikkuhiljaa olen päässyt paremmin joukkueeseen mukaan.

 

Vaikka paljon on muuttunut HPK:sta pelipaitaa, ympäristöä ja kaupunkia myöten, ihan kaikki vastassa olleet kasvot eivät ole uusia. Viime kauden Liigan kolmanneksi paras aloittaja Leino on harjoitusotteluissa pelannut jo HPK-vuosiltaan tutuksi tulleen hyökkääjän Teemu Rautiaisen kanssa samassa ketjussa.

– Vaikka häneltä tuli kyseltyä millainen pöhinä Ilveksessä on ja sain häneltä lisätietoa, en minä Teemun takia Ilvestä valinnut – vaikka hän loistava kaveri ja pelimies onkin. Muut asiat ratkaisivat, Leino sanoo.

Yksi Ilvestä puoltanut asia oli se, että joukkueen apuvalmentaja Olli Salo oli entuudestaan tuttu mies. Salo on valmentanut Leinoa jo HPK:n junioreissa.

– Tiesin, että Ollilla on täällä pelitavallisesti iso vastuu ja sen, että hän tietää pelitavallisista asioista paljon. Siksi saatoin luottavaisin mielin tehdä päätöksen. Koska valmennuksesta löytyy tietotaitoa ja halua mennä eteenpäin, se ruokkii myös pelaajia, Leino arvioi.

 

Tampereelle muuttanut HPK:n kasvatti Leino toimii Ilveksessä – kuten viime kaudella HPK:ssakin – varakapteenina. Nuoressa joukkueessa Leino voi tuoda päivittäiseen toimintaan voittavia tapoja.

– Olen urani varrella saanut seurata hyviä pelaajia ja johtajia. Tykkään olla äänessä ja se on ollut minulle luontaista. HPK:ssa Antti Pennaselta opin, että myös muilta kuin itseltä pitää vaatia. Uskallan puuttua asioihin, jos tarvetta on, Leino kuvailee.

Senkin Leino oppi Pennaselta, että ilmaiset asiat kannattaa tehdä hyvin.

– HPK:ssa koetimme tietysti kuroa kiinni niitä, joilla on isompi budjetti. Siinä touhussa kilpailuetuna täytyy olla se, mitä arjessa tapahtuu. Jokapäiväinen työ on se, mistä hyvä tulos tulee, jos se on tullakseen.

 

Leinolla on yksi tavoite alkavalle kaudelle ylitse muiden: Leijona-paita

– Maajoukkue on ollut jo muutaman vuoden tavoitteena. Sinne en ole vielä päässyt, mutta olisi hieno juttu päästä sinne mittaamaan omaa tasoaan, Leino sanoo.

Sitten Leino pahoittelee, että toistaa jo itseään.

– Arjen työ on se juttu. Siihen keskityn enemmän kuin pistetavoitteisiin. Uskon siihen, että jos päivittäin tekee kunnolla töitä, niin kehittyy ja tulee huomatuksi. HäSa

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic