Kiekko

Kerho oli riittävän tehokas JYPin vieraana

HPK on aloittanut voitokkaasti jääkiekon Liigan valmistavat harjoitusottelut. Kerho kukisti perjantaina Valkeakoskella KHL-joukkue Sibirin maalein 5–1 ja keskiviikkona Jyväskylässä kaatui JYP numeroin 3–2 (1–0, 2–2, 0–0).

Hämeenlinnalaiset olivat riittävän tehokkaita, mutta päävalmentaja Antti Pennasen mukaan paljon parannettavaakin peliin jäi.

– Meillä oli hyviä ja huonoja hetkiä, mutta ottelun alkupuoli oli ihan hyvää vääntöä. Hyvä maalivahtipeli siivitti myös meitä tänään voittoon, Pennanen arvioi.

Oman alueen peliin Pennanen jäi kaipaamaan terävyyttä.

– Oman alueen puolustaminen ja hyökkäyksiin lähdöt olivat aika haastavia. Lopussa tosin saimme parannettua myös puolustuspeliä.

– Toisaalta pitää muistaa, että vastassa oli hyvä joukkue, ja tämä ottelu oli jo huomattavasti kovavauhtisempi kuin Sibir-matsi, Pennanen muistutti.

 

Kerhon ensimmäisen maalin avauserässä iski alivoimalla Otto Paajanen (syöttäjä Teemu Turunen). Toisen erän 2–1-osumassa asialla oli puolestaan Turunen, joka sai rangaistuslaukauksella kiekon JYPin maalivahdin Eetu Laurikaisen taakse.

Myös voittomaalinsa Kerho teki toisessa erässä. Maalintekijänä kunnostautui uusi sentteri Filip Riska. Viime kaudella Vaasan Sportissa ja Ruotsin Allsvenskanissa pelanneen Riskan osuman syöttivät Markus Niemeläinen ja Oskari Lehtinen.

– Riskan debyytti oli ihan hyvä. Hän ei ole ollut vielä paljon jäällä, mutta mies on ihan oikealla tiellä, päävalmentaja Pennanen sanoi.

HPK:n maalissa hyvän ottelun pelanneelle Emil Larmille kertyi 31 torjuntaa. JYPin veskari Laurikainen puuttui peliin 24 kertaa.

 

HPK pelasi Jyväskylässä seuraavalla kokoonpanolla:

1. kenttä: Markus Nenonen–Otto Paajanen–Teemu Turunen, Arto Laatikainen–Petteri Nikkilä. 2. kenttä: Jere Innala–Harri Kainulainen–Philippe Cornet, Niklas Friman–Roope Laavainen. 3. kenttä: Jaakko Kuusisto–Filip Riska–Oskari Lehtinen, Niclas Almari–Jere Karjalainen. 4. kenttä: Janne Jokinen–Olli Maansaari–Filip Krivosik, Markus Niemeläinen–Otto Latvala. Maalivahdit Emil Larmi ja Antti Karjalainen.

HPK jatkaa harjoitusotteluitaan perjantaina kohtaamalla kotihallissaan Ritariareenassa Ilveksen. Ottelu alkaa kello 18.30.

Liiga käynnistyy syyskuun 14. päivänä. HPK kohtaa sarja-avauksessaan TPS:n Turussa.