Kiekko

Kerholla tehoton ilta Raksilassa

HPK ei onnistunut maalinteossa, vaikka välillä meni hyvinkin. Kärpille kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto.
HPK:n Filip Riska kurvailee Kärppien Jari Sailion (vas.) ja Miska Humalojan välissä.

HPK:n peli rullasi välillä näyttävästi jääkiekkoliigan tiistain ottelussa Oulussa, mutta tulostaululla se ei näkynyt. Tehoton joukkue taipui Kärpille selvin 4–0 (2–0, 1–0, 1–0) -numeroin ja kärsi jo toisen perättäisen runsasmaalisen tappion (torstaina joukkue hävisi HIFK:lle 6–2).

Kerhon peli on sujunut usein hyvin Raksilan hallissa. Toisin oli tällä kertaa, sillä ylivoimillakaan kiekko ei nyt uponnut Kärppien verkkoon.

– Kyllä me olimme ihan hyvin pelissä mukana, välillä pitkiäkin aikoja, mutta tehokkuus puuttui, ja maaleilla oli tällä kertaa todella kova hinta. Torstain HIFK peli oli huono, mutta nyt meillä oli jo ihan erilainen meininki. Tuloksen takana oli tällä kertaa paljon hyviäkin asioita, muistutti HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Pennanen jäi kaipaamaan tarkempaa puolustuspeliä.

– Siinä meillä on parannettavaa. Uskon kuitenkin, että luvassa on taas pian ihan hyviäkin esityksiä, Pennanen arvelee.

Kärpät aloitti ottelun tehokkaasti ja johti kahdella maalilla vajaan 15 minuutin pelin jälkeen. Oululaisten avausmaalin iski Jasper Lindsten, joka sai hyvän läpisyötön Ville Leskiseltä. Toisen osuman viimeisteli puolestaan Shaun Heshka, jonka maaliin syöttöpisteet saivat Aleksi Heponiemi ja Mika Pyörälä. Heshkan maalin alkutahdit lyötiin Kärppien päädyssä Jere Innalan menetettyä kiekon Pyörälälle.

Kerhollakin oli hyvät paikkansa avauserässä. Kärppäveskari Veini Vehviläisen taakse kiekkoa ei kuitenkaan saatu.

Toisen erän HPK aloitti pirteästi, mutta ei onnistunut maalinteossa, vaikka pääsi yrittämään ylivoimalla kavennusta neljän minuutin ajan Pyörälän jäähyjen aikana. Kaukalon toisessa päässä sen sijaan helisi jälleen ottelun puolivälissä Heshkan vietyä kovalla vedolla joukkueensa jo 3–0-johtoon. Kanadalaisen illan toinen maali oli ylivoimaosuma ja sen syötti Leskinen.

Loppunumerot Kärpät iski heti päätöserän alussa. Nyt asialla oli Miska Humaloja (syöttäjä Teemu Kivihalme), joka ohjasi kiekon Emil Larmin maaliin.

Oululaisten sankari oli maalivahti Vehniäinen, joka torjui nollapeliinsä 23 kertaa. Kerhon maalilla pelanneelle Larmille kirjattiin ottelussa 22 torjuntaa.

Kärpät sai tiistaina tulla toimeen ilman hyökkääjä Rasmus Kuparia. Hän kärsi Liigan kurinpidon määräämän yhden ottelun pelikiellon.

 

HPK jatkaa pelejään perjantaina Mikkelissä kohtaamalla Jukurit. Seuraavan kerran joukkue nähdään kotikaukalossaan Ritariareenassa lauantaina, kun Hämeenlinnaan saapuu Tampereen Ilves. HäSa

Juoni vastaan juoni

Petteri Sihvonen

Kärpät ja HPK tuntevat toisensa. Niinpä otteluun lähdettiin pelaamaan kissaa ja hiirtä. Molemmat joukkueet tavallaan varoivat kahta asiaa: vastustajaansa ja itseään. Molemmat tiesivät vihulaisen ja oman porukan pyrkivän paineistamaan. Sitä vastaan pelattiin aluksi hieman kis, kis, että tulkaapa vain päälle, niin älytämme teitä.

Peli alussa Kärpät osasi paremmin pidätellä karvauspelin hevosiaan. Kärpillä kolmas hyökkääjä pysyi visusti pelin alla, Kerholla ei niinkään. Ensimmäinen erä 2–0 oululaisille.

Toiseen erää Kärpät löi liinat kiinni. Se näytti uutta keskialueen sumppuaan, jossa kaksi häiritsee peräkkäin ja kolme pelaa alla pohjana. HPK sai hetkeksi otetta, mutta luokaton ylivoimapeli sakkasi. Jesper Lindgren ei ole liigatason ylivoimapelaaja ykkösylivoimaan. Tilanne 3–0 Kärpille.

Kolmas erä pelailtiin kuleksimasta. Peli 4–0 kotijoukkueelle. HPK:n hieman yksiniittinen pelitapa alkaa olla vastustajien tiedossa. Myöhästelevä prässi on pantu alleviivaten merkille.

 

 

Päivän lehti

18.2.2020