Kiekko

Kerholle kaksi pistettä Kouvolasta – Teemu Turunen ratkaisijana voittomaalikisassa

Philippe Cornet teki Kerhon toisen maalin Kouvolassa. Kanadalaisen menoa seuraa KooKoon kultakypärä Miikka Pitkänen.

HPK ei tehnyt turhaa reissua perjantaina Kouvolaan. Joukkue ylsi 3–2 (0–1, 1–0, 1–1) -voittoon jääkiekkoliigan tasaisessa ottelussa KooKoota vastaan.

Kerho pääsi tuulettamaan voittoa kuitenkin vasta voittomaalilaukauskisan jälkeen. Hämeenlinnalaisten ratkaisija oli Teemu Turunen, joka iski kiekon viidennessä rankkariparissa KooKoon maalivahdin Juha Järvenpään taakse.

Kerholle oli tarjolla täysikin pistepotti KooKoon isosta kaukalosta. Päävalmentaja Antti Pennanen oli kuitenkin tyytyväinen kahteenkin pinnaan.

– Kovasti saimme tehdä töitä voiton eteen, mutta aktiivinen ja rohkea peli palkittiin lopulta ihan kivasti. Toinen erä ja kolmaskin oli meiltä hyvää peliä, mutta avauserässä emme päässeet oikein vauhtiin, Pennanen arvioi.

HPK selätti kuitenkin avauseränkin ihan hyvin. Joukkue joutui nimittäin pelaamaan kolme kertaa alivoimalla.

– Se oli liikaa meille, sillä koko ottelun jäähyjen keskiarvo on ollut meillä kolme. Iso kaukalokin tuotti aluksi hieman ongelmia, Pennanen pohti.

 

Maalinteon perjantaina aloitti KooKoo ylivoimalla avauserän lopulla. Ruotsalaisen Malte Strömwallin veto upposi hyvin ottelun aloittaneen Kerhon maalivahdin Antti Karjalaisen taakse. Miro Keskitalo ja Miikka Pitkänen syöttivät Strömwallin maalin.

Toiseen erään hämeenlinnalaiset tulivat pirteästi. Kova yritys palkittiin reilun 13 minuutin pelin jälkeen, kun uransa sadannen tehopisteen iskenyt hyökkääjä Robert Leino iski miinuskulmasta kiekon KooKoon veskarin Järvenpään maaliin. Kauden ensimmäisen maalinsa tehneen Leinon osumaan syötön antoi puolustaja Jan Brejcak.

HPK pääsi yrittämään maalintekoa kolme kertaa myös ylivoimalla. Leinon tasaviisikoin uponnut osuma jäin kuitenkin erän ainoaksi.

Toinen erä oli kerhomerkkinen, sillä KooKoon maalivahdille Järvenpäälle kertyi 14 torjuntaa, kun Karjalainen Kerhon maalilla puuttui peliin vain kaksi kertaa.

HPK meni 2–1-johtoon kolmannessa erässä (ajassa 52.43) Philippe Cornetin maalilla (syöttäjät Eetu Tuulola ja Leino). Joukkue oli voitossa kiinni aivan erän loppuun saakka, mutta KooKoo puristi rinnalle Arttu Pellin maalilla, kun erää oli jäljellä 41 sekuntia.

Kerhon maalivahti Karjalainen torjui koko ottelussa 21 kertaa. KooKoon Järvenpäälle kertyi 25 torjuntaa.

Kerho oli uusinut hyökkäysvitjojaan Kouvolan peliin. Ykkösketjua johti Otto Paajanen laidoillaan Jere Innala ja Turunen, ja Leinon sivuilla viilettivät Cornet ja Markus Nenonen.

Kolmosketjussa tahtia löi Harri Kainulainen rinnallaan Miro Ruokonen ja Tuulola. Nelosketjua johti Filip Riska laidoillaan nuoret Jaakko Kuusisto ja Valtteri Puustinen, joka pelasi uransa ensimmäisen Liigaottelun. Kuusistolle perjantain peli oli puolestaan kauden ensimmäinen aikamiesten kamppailu.

 

HPK jatkaa kauden kolmatta kahden perättäisen ottelun viikonloppuaan kohtaamalla lauantaina kotikaukalossaan Kuopion KalPan. Ottelu alkaa Ritariareenassa kello 17.

Alkutahdit ottelulle lyödään kello 15 alkaen Oktoberfest-tunnelmissa. HäSa

Katkeransuloinen voitto

Voittolaukauskilpailuista on tullut HPK:lle merkittävä keino lihottaa ohuehkoa pistepussiaan sarjataulukossa. Teemu Turusen onnistumisen myötä HPK on saavuttanut nyt peräti 30 prosenttia sarjapisteistään sillä, että se on ollut Tapparaa, Jukureita ja nyt KooKoota parempi rankkareissa.

Vaikka HPK haki vieraskaukalosta voiton, myös hampaankoloon jäi.

Pöytä oli jo katettu Kerholle, joka pääsi johtoasemassa ylivoimalle, kun ottelua oli jäljellä enää alle kaksi minuuttia. KooKoon tasoitukselle avitusta antoivat Miro Karjalainen ja Filip Riska, jotka jättivät täysin huomioimatta takatolpalle nousseen Arttu Pellin, joka sivalsi tasoituksen. Se vei HPK:lta saumat täyteen pistepottiin, joka olisi tullut enemmän kuin tarpeeseen.

Joku voisi tietysti kysyä, mitä raskasjalkainen ja pelihöntti Karjalainen edes teki jäällä voiton suojelun tärkeimmässä vaihdossa?

Toiselle Karjalaiselle, HPK:n varavahti Antti Karjalaiselle voitto merkitsi jo enemmän kuin vain kahta sarjapistettä harmaassa Kouvolan illassa.

Voitto oli nimittäin Karjalaiselle ensimmäinen sitten marraskuun 2017.