Kiekko

Keskustelu Tapparan tylsyydestä nollapuhetta – "Sen ovat keksineet toimittajat, jotka eivät ymmärrä pelistä mitään!"

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Kärpillä ei ole lähtökohtaisesti yhtä leveä pelaajamateriaali kuin Tapparalla – siksi pelin tehokkuudella on onnistuttava kompensoimaan.

Taktisuudesta on kaivettava erot Kärppien kannalta edulliseksi. Se ero on mahdollista löytää.

Sihvonen arvioi, että Tappara on palannut kauden edetessä lähemmäksi perustapparalaista jääkiekkoa – ja siten Kanada-malja on jälleen sen sormenpäiden ulottuvilla.

– Kysymys on, mitä seuraa nyt jatkossa. Se, miten Kärpät lähestyy pelaamista saattaa mahdollista, että Tapparan on pakko avata pelaamista. Mutta Tappara on sitäkin asiaa harjoitellut kauden aikana, Sihvonen luonnehtii.

Sihvonen lyttää myös Tapparan ympärillä käydyn puheen sen pelaamisen viihdearvosta – tai oikeammin viihdearvon puutteesta.

– Viihdyttämisen puhe on nollapuhetta jääkiekossa ja sen on luoneet toimittajat, jotka eivät ymmärrä pelistä yhtään mitään. Toimittajat jotka ovat olevinaan kiekkotoimittajia, mutta paljastuvat viime kädessä epämääräisiksi viihdetoimittajiksi, Sihvonen ihmettelee.

 

 

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic