Kiekko

Kestoepäonnistuja Lukon kulttuuri puhuttaa – "Meneekö seurajohto koskaan peilin eteen pohtimaan ymmärränkö minä mistä menestys koostuu?"

Kiekkokiuas ottaa käsittelyyn Rauman Lukon alkukauden, jossa syyllisiä on alettu jo etsiä valmennusjohdosta ja eri pelaajista. Mutta onko nyt katsottava jo isompaan kuvaa, eli Lukon kulttuuria.

Keskustelu Lukon ympärillä kiertää kehää, ostetaan ja vaihdetaan pelaajia ja valmentajia, mutta se tie ei näytä tulevan maaliin.

– Sanotaan, että Kalle Sahlstedtista ylöspäin olevasta johdosta pitäisi alkaa remontoimaan kovalla kädellä. Katson  toimitusjohtajan ja hallitushenkilöiden suuntaan. Mokkalaisuudella homma ei ole toiminut, enkä usko, että tulee koskaan toimimaan. Voidaan tuoda jotain ihmisläheisiä valmentajia ja ostella pelaajia, mutta ajattelen, että on niin paljon perattavaa, että tätä laivaa ei käännetä jos tämä onneton porukka jatkaa, Petteri Sihvonen pamauttaa.

2000-luvulla Lukossa on toiminut jo 11 päävalmentajaa. Valmennusjohtoja on vaihdettu ja pelaajia on ostettu ja myyty.

Mutta kuinka usein pelaajia ja valmentajia palkkaavassa seurajohdossa toimivat henkilöt ovat menneet peilin eteen pohtimaan ymmärränkö minä mistä menestyvä seura oikein koostuu ja rakentuu?

Lukon nauttima konserniavustus on omalla tavallaan nerokas systeemi, mutta rahalla ei ole saatu paljoakaan aikaan.

Samaan aikaan pohditaan miksi Lukon kannattajien ilmapiiri on negatiivinen, jos Lukko on heikoimpia seuroja suhteessa käytettyyn rahaan. Onko negatiivisuus yllätys, jos syytä positiivisuuteen ei ole juuri annettu?

– Ei tässä voi pohtia ikuisesti, että kuka ykkössentteri tänne saataisiin korjaamaan tämä tilanne. Se on ajattelu muutettava. Ja tässä asiassa katseet on käännettävä seurajohtoon, alleviivaa Sihvonen.

Lue tästä linkistä myös Lukon joukkueanalyysi LiigaExtrasta.

 

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic