Kiekko

Kiekkokiuas analysoi kaikki puolivälieräparit – Sihvonen nostaa makupalaksi TPS-HPK -sarjan

Kiekkokiukaan löylymiehet Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen käyvät läpi Liigan kiihkeät puolivälieräparit yksi kerrallaan.

Petteri Sihvosen mielestä on käynyt täysin selväksi, että pudotuspeleissä ovat mukana kahdeksan parasta joukkuetta. Parhaat kokonaisuudet voittivat ja heikommin valmennetut ryhmät putosivat rattailta.

Puolivälierissä ennakkoon selvimmältä parilta vaikuttaa Kärpät–Ilves, mutta voiko Daavid haastaa Goljatin?

– Jos Kärpät pelaa huolimattomasti ja epärytmissä, ja on muistettava että kiekkokontrollia pelaavaan Ilveksen ykköskenttä Eemeli SuomiArttu RuotsalainenTeemu Rautiainen on vahva, mutta hieman ehkä hakemalla pitää hakea niitä aseita, jotka Ilveksen Kärppien ohi nostaisivat, Sihvonen povaa.

 

Tapparan ja Lukon kohtaamisessa Sihvonen nostaa ottelusarjojen voittamisesta valtavasti kokemusta omaavan Tapparan jopa selkeämmäksi ennakkosuosikiksi kuin Kärpät Ilvestä vastaan.

– Mahtaako Lukko edes voittoa kahta tässä sarjassa saada. Pekka Virta saa parhaimmillaan pelistä paljon irti, mutta Tappara on erittäin kovassa vireessä. Harmonia on löytynyt peliin, Sihvonen sanoo.

 

Pelicansin ja HIFK:n sarjan parissa päävalmentajilla on julmetut paineet. Päävalmentaja Ville Niemisen optiota ei ole lunastettu Pelicansissa jostain käsittämättömästä syystä tai toisesta, mutta vielä suuremmat paineet on Jarno Pikkaraisella. Jos Pikkarainen epäonnistuu, seurajohdon tekemät kovat päätökset ja pelaajahankinnat näyttäytyvät pöljiltä.

– HIFK hakee edelleen itseään ja syyt juontavat valmentajapotkuihin. Uskon, että tästä tulee pitkä ja tasainen, lähes eeppinen sarja. Tästä sarjasta ei tohdi sanoa kumpi menee välieriin.

 

TPS:n ja HPK:n puolivälieräsarjan Sihvonen nostaa todelliseksi kiekkokaramelliksi. Loppukaudesta TPS sukelsi heikolla pelillä runkosarjan kakkospaikalta neljänneksi ja saa hyvässä iskussa pudotuspeleihin lähtevän HPK:n. Vaikka yrityksiä on ollut vasta yksi, tulevaisuudessa Nuorten Leijonien puikkoihin siirtyvällä päävalmentaja Antti Pennasella on kuitenkin vielä ottelusarja voittamatta HPK:ssa.

– Tämä se vasta todellinen makupala on jääkiekkoanalyytikolle. Olen todella tarkasti seurannut molempia joukkueita, molempien perusta on Meidän pelissä. Pennanen on hakenut uusia väyliä, TPS pelaa perinteisemmin, Sihvonen pohtii.

TPS:llä on isot paineet, sillä rahaa on lykätty rekkalasteittain joukkueisiin, jotka eivät ole olleet mitaleilla sitten kevään 2010. Melkein hyvä ei enää voi riittää.

– TPS on myös puhunut kovaan ääneen haluavansa olla Euroopan kovin junioriseura, no, junioriseurat konttaavat. Jos verrataan mittatikkuna Kärppiä ja Tapparaa, niin ei TPS Liigassakaan siellä tasolla ole. Tähän sotkuun HPK iskee ja sauma on olemassa. TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisen kannalta tämä voi olla sarja joka vaikuttaa paljon hänen uraansa, Pennanen voi siinä mielessä lähteä hieman vähemmän huolissaan tähän sarjaan.