Kiekko

Kiekkokiuas antaa tuomionsa kolmen uuden SM-liigavalmentajan jättämästä ensivaikutelmasta – mutta mikä joukkue on pahimmalla takamatkalla pelillisesti?

Kiekkokiukaan kauhukaksikko Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen palasivat sorvin ääreen Pitsiturnauksessa hahmotellen kuuden joukkueen – Pelicansin, TPS:n, Ässien, Sportin, Jukureiden ja turnausisäntä Lukon – tilannetta kauden alla.

Pitsiturnaus ei anna koko kuvaa joukkueiden voimasuhteista, mutta Sihvosen mukaan jotain Pitsiturnauksen typistetyistä otteluista voi päätellä.

Turnauksessa tulikasteensa Liiga-päävalmentajana antoivat Pelicansin Ville Nieminen, Jukureiden Pekka Kangasalusta ja Sportin Ari-Pekka Pajuluoma.

– Ei mitään uutta taivaan alla suomalaisen jääkiekon näköpiirissä. Nämä valmentajat tuntuvat tukeutuvan perinteiseen suomalaiseen jääkiekkotraditioon, Sihvonen sanoo.

– Pelicansissa Petri Matikainen ja Pasi Nurminen uhosivat uudistavansa jääkiekon, viisasten kiveä ei kuitenkaan löytynyt. Ristiriitaisesti sitten Niemisen ratkaisu näyttää olevan Meidän peli. Lahdessa näyttää jatkuvan se, että kaudesta toiseen pelataan eri tavoin.

– Jukurit pelaa, jos mahdollista, puolestaan pelaa vielä Pelicansiakin enemmän Meidän peliä. Peli on organisoitu nopeasti kohtuullisen hyvään kuosiin. Siinä auttavat myös Risto Dufvan ja Ville Niemisen pohjat. Sport pelasi kohtuullisen hyvän avausottelun, mutta hävisi sen.

Mutta miksi Petteri Sihvosen mielestä Ässät on pahimmalla takamatkalla? Entä mitä Sihvonen sanoo TPS:stä ja Lukosta?

Se selviää Kiekkokiukaan Pitsiturnauksen special-lähetyksessä.

 

Tuoreimpia artikkeleita