Kiekko

Kiekkokiuas: Jyvät erottuvat akanoista Liigassa – Sihvoselta yllättävä arvio Kärpistä: "Pelaavat kaksilla kasvoilla"

Kiekkokiuas tarkastelee Liiga-joukkueiden viimeaikaisesta tuloskunnosta ja pohtii miksi osalla kulkee ja osalla yskii. Lisäksi aiheiksi nousevat Urheilugaala, jääkiekon Me too -ilmiö sekä jääkiekko- ja urheilujournalismi.

Kiekkokiukaalla paneudutaan tällä viikolla Liiga-joukkueiden viimeaikaseen suoritustasoon. Nyt käydään läpi kaikki joukkueet.

Esille nousee esimerkiksi se, miksi esimerkiksi Lukko ja KooKoo ovat iskussa, mutta Kärpillä ja JYPillä on ollut tukkoisempaa. Petteri Sihvonen analysoi, mistä se johtuu. Myös eräs yllätysjoukkue saa Sihvoselta tunnustuksen.

Kärpät ei kuitenkaan saa.

– Kärpät jostain kummallisesta syystä pelaa eri peliä vieraskaukalossa kuin kotikentällä. Jos avaa vaikka Telialla pelin Raksilassa, siellä on kentällinen pirin pärin ympäri kaukaloa ja vieraskaukalossa taas tullaan raiteilla ja kenttätasapainossa. Päävalmentaja Mikko Mannerin on täytynyt päättää, että Raksilassa vedetään jotain hurlumhei-peliä, jolla viihdytetään yleisöä. Kaksilla kasvoilla pelaamisesta löytyy ongelmat, syntyy identiteettisekaannus, Sihvonen pamauttaa.

– Kolmas kausi Mannerilta ja kolmas pelikirja ja sitten muutetaan pudotuspelihin. Ei tässä voi pian puhua enää edes pelikirjasta, vaan pelikirjastosta. En tiedä onko tässä jokin ajatus, että viihdytetään ja hämätään yleisöä ja sponsoreita ja jotain oppositiota Raksilassa ja sitten vieraissa pelataan edes säällistä lätkää. Ja sitten vieraslätkä vedetään sitten pudotuspeleihin huoneentauluksi.

Mutta mitä mieltä Sihvonen on sarjataulukossa alaspäin valuvan JYPin esityksistä?

Entä mitä Kiekkokiuas pohtii Urheilugaalasta, entä jääkiekon ja urheilun Me too -ilmiöstä tai urheilujournalismin tämän viikon suorituksista.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic