Kiekko

Kiekkokiuas: Lauri Marjamäen Leijonat menestyvät paremmin ilman NHL-pelaajia

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ilmoitti Kiekkokiukaalla tovi sitten, että ei aio muuttaa Leijonien pelitapaa merkittävästi alkavallakaan Leijona-kaudella. Marjamäki tulee jatkossakin luottamaan suomalaisen jääkiekon peruskiveen, Meidän peliin.

Se yllätti minut. Ounastelin, että valtavassa paineessa Marjamäki olisi saatanut taipua. Mutta hän päätti kuten Jukka Jalonen päätti keväällä 2011. Jalonen päätti, että Bratislavassa hän katsoo viimeiseen saakka korttinsa ja peluutti omaa pelitapaansa. Sen kanssa on helpompi elää, Petteri Sihvonen analysoi.

Kuten tiedetään, NHL-pelaajat eivät pelaa olympialaisissa. Sihvonen arvioi Samuel Savolaisen tivatessa, että Leijonien mahdollisuudet mitalimielessä olympiaturnausta silmällä pitäen paranivat. kun lähdetään eurooppalaisporukalla matkaan.

Meillä ei ole niin laajaa pelaajamateriaalia NHL:ssä. Kärki on terävä, mutta enemmän suomalaiset Europassa pelaavat pelaajat vetävät vertoja muiden maiden parhaille, nyt kun NHL-pelaajat eivät ole mukana. Kun mukana on Marjamäen selkeä pelitapa, hyvät merkit ovat ilmassa, Sihvonen pamauttaa.