Kiekko

Kiekkokiuas: Liiga on jakautunut keskeltä kahtia – "Selkeää ennakkosuosikkia ei ole"

Kiekkokiuas pohtii uudessa jaksossaan miksi Liigan kahdeksan parasta joukkuetta on karannut muilta.
Ihastuttavat ja vihastuttavat Petteri Sihvonen (vas.) ja Samuel Savolainen pohtivat jälleen jääkiekon kuumia puheenaiheita. KUVA: Pekka Rautiainen

Rauman Lukko löytyy parhaillaan kahdeksantena Liigassa, mutta eroa yhdeksäntenä olevaan KalPaan on peräti 17 sarjapistettä. Se osoittaa sen, että Liiga on jakautunut keskeltä kahtia ja selkeästi kahteen koriin. Niin selkeästi kahdeksan parasta on karkumatkalla suhteessa loppuihin seitsemään pohjasakan joukkueeseen.

Kysymys kuuluu: Miksi KalPa, Ässät, SaiPa, TPS, Pelicans, Jukurit ja Sport eivät ole olleet kilpailukykyisiä suhteessa kahdeksaan parhaaseen joukkueeseen?

Sitä pohditaan yksityiskohtaisesti Kiekkokiukaan podcast-jaksossa Petteri Sihvosen ja Samuel Savolaisen voimin.

– Kärkiporukoissa valmennusosaaminen on enemmän tai vähemmän viimeisen päälle kärkijoukkueissa. Myös perustaa on rakennettu huolella. Joillakin on tietysti myös talousseikat puolellaan, mutta kuten TPS osoittaa, ei se ole tae menestymisestä jos osaamista ei ole johdossa, Sihvonen täräyttää.

– Kärjessäkin on mielenkiintoista se, että selkeää ennakkosuosikkia ei ole, vaikka Kärpät onkin runkosarjassa pisteissä hieman karussa.

Kiekkokiuas tarkastelee sitä, miksi seitsemän heikointa joukkuetta on ajautunut siihen missä he nyt ovat. Lisäksi pohdiskellaan urheilutoimittajien lyhyttä muistia ja itsereflektion puutetta ja sitä millainen täytyy olla haastattelujen tuleva standardi.

Lisäksi puhutaan NHL:n surkean kurinpidon aiheuttamista vaaran merkeistä ja Nuorten Leijonien päävalmentajana toimineen Raimo Helmisen paljastavista lausunnoista julkisuudessa.

Tervetuloa mukaan!

 

Asiasanat

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic