fbpx
Kiekko

Kiekkokiuas: Liigassa jälleen oudot potkut, TPS-sotku herättää yhä kysymyksiä – Mutta saiko HPK pätevän luotsin?

Kiekkokiukaan tuoreimmassa jaksossa keskustellaan tutun napakasti Ari-Pekka Pajuluoman kummallisella tavalla annetuista Sport-potkuista, TPS:n urheilujohtajakuviosta ja HPK:n tulevasta päävalmentajasta Matti Tiilikaisesta.
Kiekkokiuas on taas lämmitetty. KUVA: Pekka Rautiainen

HPK vahvisti keskiviikkoiltana Hämeen Sanomien tiistaina julkaiseman uutisen siitä, että Matti Tiilikainen nousee HPK:n seuraavaksi valmentajaksi kaudesta 2020–21 alkaen.

Mutta millaisen valmentajan suurelle yleisölle HPK-väen ulkopuolelle tuntemattomasta 32-vuotiaasta Tiilikaisesta oikeastaan saa?

Siitä keskustellaan juurta jaksain.

– Tiilikainen on vielä aika untuvikko, mutta suhtaudun tähän silti positiivisesti. Uskon siihen, että seurayhteisö antaa Tiilikaiselle tuen. Haluan myös nähdä, että Tiilikaisen ympärille kasataan pätevä valmennustiimi. On ymmärrettävä, että uudeksi Antti Pennaseksi hänestä ei ole, mutta valmennustiimin vahvuus auttaa paljon, Kiukaan Petteri Sihvonen alustaa.

Hämeen Sanomat muistuttaa, että HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola aikoinaan sai mahdollisuutensa Ässissä 31-vuotiaana. Keväällä 2006 Toivola johdatti Ässät liigafinaaleihin.

– Tiilikaisen pitää kuitenkin kasvaa henkisesti aika nopeasti tiettyihin mittoihin. Pelin uskoisin hänen osaavan riittävän hyvin. Mahdollisuuksia siihen, että oman kylän poika onnistuu, ovat olemassa.

Kuuntele Kiekkokiuas kokonaisuudessaan tästä:

Lisäksi Kiukaan lauteilla paneudutaan siihen oliko Sportin antamien potkujen tapa typerä ja epäinhimillinen. Pajuluoman on uutisoitu valmentaneen viimeisen ottelunsa Sportin päävalmentajana tietäen, että se tulee jäämään hänen viimeisekseen. TPS:n luultiin vetäneen kaikkien aikojen pohjat tilaamalla hotellille ex-luotsi Kalle Kaskiselle taksin ennen Jyväskylässä pelattua JYP-TPS -ottelua.

Kiekkokiukaan tietojen mukaan Pajuluoma kertoi Sport-joukkueelle toisella erätauolla, ettei jatka enää joukkueen päävalmentajana.

– Tämä on jo ihan pöyristyttävää. Sportissa kaverit on palkanneet kavereita ja sitten tällainen sotku, Sihvonen nykäisee.

Sihvosen mielestä Sportin urheilujohtaja Markus Jämsän näytöt ovat nyt annettu.

– Odotan, että hallitus vetää pikkuhiljaa johtopäätöksiä urheilujohtaja Markus Jämsän suhteen johtopäätöksiä. Ei Jämsän kanssa Sportin toiminta enää oikene, Sihvonen paukuttaa.

Mutta mitä tulee ajatella TPS:n uusista kuvioista ja uudesta urheilujohtajasta Rauli Uramasta? Ovatko solmut auenneet vai onko TPS nyt entistä pahemmassa umpisolmussa?

Entä joutuuko kukaan tällä viikolla Median jalkapuuhun?

Menot