fbpx
Kiekko

Kiekkokiuas: Miksi jääkiekossa etsitään ennemmin syitä vähätellä päätälliongelmaa kuin etsitään syitä tehdä muutoksia?

Kiekkokiuas puhuu tuoreessa jaksossaan Ässät–Lukko -ottelun tapahtumista, taas käsillä olevasta taklauskeskustelusta, SaiPan ja Tero Lehterän kujanjuoksusta sekä eurooppalaisten valmentajien NHL-lasikatosta.
Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen iskevät jälleen MM-kuupallisia löylyä Kiekkokiukaalle.

Ässät–Lukko -ottelussa kolahti taas päähän – ja pahasti.

Otto Kivenmäki loukkaantui vastaanottaessaan Lukon David Nemecekin taklauksen päähänsä.

Jälkipyykin aikana on puhuttu esimerkiksi löysästä kypärän remmistä, huonosta jäästä, pelaajien iästä, vahingoista ja sattumuksista, erilaisista syistä, jonka alle keskustelu lajin muutostarpeesta päähän kohdistuneiden taklausten osalta on jäänyt jalkoihin.

– Jotenkin jääkiekkoväen kyky ajatella ei ole ihan parasta A-luokkaa. Oma maku ja sellaiset asiat menevät ohi nykyhetken. Jos mietitään vaikka Jere Karalahden antamia lausuntoja, jossa hän puhui siihen tapaan, että kohta tämä ei ole jääkiekkoa, niin kyllä se olisi muutostenkin jälkeen jääkiekkoa – 2020-luvun jääkiekkoa, Petteri Sihvonen peräänkuuluttaa Kiekkokiuas-podcastlähetyksessä.

– Kun joulukuussa asiasta puhuttiin paljon ja alkoi näyttää siltä, että viimeisetkin typerykset näyttivät, että alkaisivat taipua kannalle, että jotain pitää tehdä. Mutta kyllä he vain nousivat taas esiin vanhoilla kannoillaan ja vähättelevät asiaa.

Mikä keskustelussa on ongelmallisinta, entä millaisten kysymysten eteen jääkiekon pitäisi mennä ja millaiset muutokset ovat tarpeen?

Entä mitä Kiekkokiukaalla pohditaan SaiPan ja Tero Lehterän kujanjuoksusta, jossa kaikki tuntuu sulavan käsiin. Mitä tulisi puolestaan ajatella eurooppalaisten NHL-valmentajien lasikatosta? Ja ovatko suomalaiset NHL-kirjeenvaihtajat vain suomalaispelaajien PR-edustajia?

Tervetuloa lauteille.

 

Menot