fbpx
Kiekko

Kiekkokiuas: Miksi Ville Niemisen jatkoa Pelicansin päävalmentajana ei ole varmistettu? – "Tuntuu hyvin erikoiselta"

Miksi Pelicans ei ole varmistanut vieläkään Ville Niemisen jatkoa seurassa?

Kiekkokiuas tarttuu kaksin käsin kiinni Pelicansin päävalmentajatilanteeseen.

Ville Niemisen jatkosopimuksen suhteen Pelicans ei ole vieläkään tiedottanut tehneensä ratkaisua.

On syytä kerrata taustoja. Pelicans tiedotti alun perin Niemisen sopimuksen olevan kolmevuotinen, mutta Hämeen Sanomat uutisoi viime vuoden elokuussa Niemisen sopimusrakenne olevan todellisuudessa mallia 1+1+1.

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen mainitsi uutisen yhteydessä Niemisen sopimuksen sisältävän ”tarkastelujakson”.

– Niin me olemme sen määritelleet. Koska se on sopimustekninen juttu, en voi sitä enempää kommentoida, Laukkanen sanoi elokuussa Hämeen Sanomille.

Hämeen Sanomien Kiekkokiukaan tietojen mukaan Pelicans ei ole vieläkään varmistanut Niemisen valmentajasopimuksen jatkumista.

Se tuntuu merkilliseltä ottaen huomioon sen, että neljäntenä sarjataulukossa tällä haavaa löytyvä Pelicans on ollut tähän mennessä kenties liigakauden positiivisin yllättäjä.

– Nieminen on saanut kurssin käännettyä ja pelaajat tuntuvat nauttivan pelaamisesta Niemisen alaisuudessa. Olen ihmetellyt, että ilmoitusta kuulunut, kun asiaa on julkisuudessakin kuitenkin puitu, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen pohtii.

Pudotuspelien alla tällainen epätietoisuus ei vaikuta hedelmälliseltä tilanteelta päävalmentajan työrauhan kannalta.

– Tuntuu hyvin erikoiselta, että asia on vielä jätetty auki. Pelicansille seurana ei ole ollut ominaista, että on tehty säännöllisesti ja johdonmukaisesti hyvää jääkiekkotoimintaa. Jostain ihmeen syystä jotain kummallisuutta ollaan aina luomassa ympärille ja tulokset ovat menneet aika lailla vuoristorataa. Jonkun pitää aina olla veivaamassa johonkin outoon suuntaan.

Mitä peliä Pelicans oikein pelaa? Ja olisiko Niemisen pitänyt saada toimitsijakieltoa Hämeenlinnan tempauksestaan?

Kaikki tämä Kiekkokiukaan studiolähetyksessä.

Menot