Kiekko

Kiekkokiuas: Missä menee HPK? – ”Moni asia levällään”

Kiekkokiuas tekee kesäkatsauksen HPK:n tilanteeseen. Merkittävin puheenaihe viime aikoina on ollut se, että HPK on palkkaamassa urheilujohtajaa ja uutisia asiasta saatetaan voida odottaa jopa kesäkuun aikana.
 
– Ensimmäisenä asiasta ilmoitti Harri Lintumäki ja uusi puheenjohtaja Matti Vihervuori peesasi häntä – ja nyt se tapahtuu. Se on hyvä asia että niin tulee käymään, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen sanoo.
 
– Ensin Pasi Arvonen epäonnistui ja sitten Antti Pennanen epäonnistui myös joukkueenrakennuksessa, kun lautanen oli liian leveä. Nyt tilanne on ollut HPK:ssa, että parhaat pelaajat lähtevät pois ja tilalle ei ole nyt samanlaista vahvistusta. Siksi on hyvä, että urheilujohtaja tulee HPK:hon.
 
Sihvonen sanoo mietiskelleensä viime aikoina myös isompia asioita.
 
– Kun katsoo mitä alkaa tapahtumaan Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja toimintaa aletaan kasvattaa uusien hallin. Mietin, että maineikkaalla Ritariareenalla on omat haasteensa ja rajansa toiminnan kasvattamiseksi, Sihvonen huomauttaa. 
 
Sihvonen on erityisen huolissaan junioripuolen valmentajien vuotamisesta seurasta ulos. Junioripuolen valmentajista Matti Tiilikainen, Marko Raita ja Valtteri Salo pakkaavat laukkunsa ja lähtevät valmentamaan Saksaan.
 
– Kun tullaan ylhäältä alaspäin jossain siellä keskellä sijaitsevat valmentajat. Yhtä lailla kun pelaajille pitää olla polku, sellainen pitää olla myös valmentajille. Tämä on hyvin levällään, mikä järki on panostaa täällä valmentajiin ja sitten he lähtevät täältä, Sihvonen kummastelee.
 
 
 

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic