fbpx
Kiekko

Kiekkokiuas: Ollakseen mestari on voitettava paras – onko HPK:lla vielä paukkuja yhteen pommiin Kärppiä vastaan?

Kiekkokiuas-studiossa Petteri Sihvonen arvioi, että HPK tulee pakottamaan finaaleissa Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerin muuttamaan sitä pelitapaa, jota on tähän mennessä Kärpiltä pudotuspeleissä nähty.

HPK viimeisteli sensaationsa Tapparaa vastaan välierissä ja nousi ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen liigafinaaleihin.

Kiekkokiukaan Petteri Sihvosen mielestä pelillinen paketti on hitsautunut nykyiskuunsa, jossa voidaan aidosti tapella Suomen mestaruudesta, kauden aikana.

– Kauden alkukaan ei ollut kovin häävi. Välillä peli kulki, välillä ei. Ensin oli vain eteenpäin puolustamista ja pakkien “pintsaamista”, mutta sitten Pennanen alkoi löytää hyökkäyspelin ja ratkaistiin myös konsti miten sinne päästään, Sihvonen avaa.

– 24. tammikuuta Kärppiä vastaan HPK:n hieman vaisumman jakson jälkeen Kerho hävisi 5–1. Aika poikkeuksellisella tavalla kehuin silloin HPK:ta, koska näin mitä Pennanen ajaa takaa.

Jo finaalipaikka on yllättänyt Suomessa oikeastaan kaikki ennakko-odotuksiin nähden, myös Kiekkokiukaan.

– Tällaista oli rakennettu monella rintamalla: Fysiikkavalmennus ja peli laitettiin kuntoon, pelaajien kasvava itseluottamus ja ylisuorittaminen – tämän tyyliset asiat ovat rakentaneet finaalitarinaa. Me kaikki, jotka emme ennustaneet HPK:ta kovin korkealle ennen kautta tai kauden alussa, emme voi nuhdella itseämme siitä, että kauden alussa on väärä arvio tehty. Ei tällainen ollut nähtävissä kuin vasta kauden edetessä.

– Suurimman kiitoksen annan HPK:n päävalmentaja Antti Pennaselle, koska täällä Hämeenlinnassa on varmaan sitä kautta viheliäisin media niskassa. mitä se maailmassa voi olla. Media, joka näkee jokaisen siirron pelissä sekä taustapelissä ja arvostelee tai kiittelee sen mukaan. Silti Pennanen valvoi yönsä, katsoi pelinsä ja sai tilkittyä vuodot – ja nyt tie on vienyt finaaliin.

 

Sihvonen arvioi, että finaalisarjassa ratkaisut tehdään luonnollisesti kaukalossa, mutta myös valmennustiimien ohjeet mitä siellä tehdään – tulevat olemaan merkittävän määrittelevä tekijä joukkueiden onnistumiselle. Kumpi onnistuu omalla pelillään paremmin tuhoamaan toisen peliä?

– Kuinka paljon penkkikoutsaaminen vaikuttaa? Pidän sitä tässä sarjassa jopa poikkeuksellisen suuressa roolissa, Sihvonen luonnehtii.

Sihvosen mielestä Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on se, jonka pitää nyt tehdä säätöjä pelitapaansa, sillä HPK:n pelitavalla tullaan muuten määrittelemään pelin rytmi.

Sihvonen näkee, että HPK:lla on vielä eväät jättipotin täydentämiseksi. Paljon riippuu kuitenkin Mannerin ratkaisuista.

– Jos Manner vain viitsii ja vaivautuu pelaamaan puolustuspeliä tähtinipullaan, sitten se voi saada HPK:n ja Pennasen tiukkaan paikkaan, jos HPK:n siirtymät hyökkäysalueelle saadaan tilkittyä. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä tekeekö Manner muutoksia pelitapaansa, minä näen, että se on välttämätöntä, Sihvonen sanoo.

Asiasanat

Menot