Kiekko

Pennasen Nuorten Leijonien pesti kertoo myös Jukka Jalosen vaikutusvallasta – "Sisällölliset valta-avaimet ovat hänen käsissään"

Jääkiekkoliitto vahvisti Hämeen Sanomien uutisen Antti Pennasen päävalmentajapestistä. Kiekkokiuas pohtii mitä se tarkoittaa Jääkiekkoliiton, Pennasen ja HPK:n kannalta.

Hämeen Sanomien lauantainen uutinen siitä, että HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen on Nuorten Leijonien päävalmentaja kaudesta 2020 alkaen, näytti aikaistaneen Jääkiekkoliiton tiedotuspolitiikkaa. Jääkiekkoliitto vahvisti tiedotteellaan Hämeen Sanomien uutisen Pennasen pestistä.

Kiekkokiuas-studiossa Hämeen Sanomien jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Pennasen valinta kertoo kahdesta asiasta. Pennasen osaamisesta, mutta myös Jukka Jalosen vaikutusvallasta Jääkiekkoliittossa.

– Nuoret Leijonat saa nuoren, hyvän ja pätevän valmentajan. Tämä kertoo siitä, että sisällölliset valta-avaimet ovat Jääkiekkoliitossa tällä hetkellä Jukka Jalosella. Kaikki mitä tapahtuu asiat näyttäisivät kulkevan Jalosen käsien kautta, Sihvonen arvioi.

Pennasen valmennusuralle Sihvonen näkee Nuorten Leijonien pestin viisaana askeleena.

– Pennanen on virkaiältään melko nuori valmentaja. Näen tässä viisautta Pennasen osalta, Nuorten Leijonien päävalmentajan pesti on arvopuntarissa ollut vain nousussa. Voisi kuvitella, että Pennasella olisi ollut kysyntää muuallekin, mutta se on hieno näköalapaikka koko maailman jääkiekkoon. Ehkä eniten mietitään nyt Hämeenlinnassa mikä on aika Pennasen jälkeen, kuka on HPK:n seuraava päävalmentaja?

Lue lisää: Hämeen Sanomien uutinen Pennasen Nuorten Leijonien pestistä (9.2.)